e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 18. až 20. srpna

publikováno: 16.8.2023, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Tento víkend bude pouťový - můžete vyrazit do Března nebo Oseka na velké pouťové slavnosti. Přidáme také strašení v Mederově domě, výlet vlakem do Krušných hor, únikovou hru v Kadani, rytíře na Hasištejně nebo zápas hokejových legend v Litvínově.

Březenská pouť
Celý víkend 18. až 20. srpna bude Březno u Chomutova žít poutí. Od pátku do neděle čekají návštěvníky koncerty, historická scéna s šermíři, sokolníky či kejklíři. Severočeské doly pozvou zájemce do povrchového dolu a děti si vyzkouší práci paleontologů. Zahrají například Heidi Janků, Nigthwish Revival, Boney M Revival nebo kapela No Name. Více se dozvíte v článku Březenská pouť nabídne koncerty, šermíře i exkurze do dolu.

Osecká pouť
Další velkou poutí v Ústeckém kraje je ta v Oseku na Teplicku. Opět je připraven bohatý dvoudenní program pro celou rodinu - koncerty, divadlo, chůdaři, kejklíři, šermíři, pohádky, dílničky pro děti, řemeslný trh, pouťové atrakce, občerstvení. Program začíná v sobotu před desátou hodinou na náměstí, kde je očekáván příjezd císaře pána a poté dojde ke slavnostnímu odemčení kláštera. Večer zahrají například Laura a její tygři a Kamil Střihavka a Leaders. V areálu kláštera bude dobový trh s programem, v areálu chovatelů výstava zvířat.

Ročovská pouť
Další pouť se koná v v neděli 20. srpna v Dolním Ročově na Lounsku, v areálu a okolí kláštera. Poutní mše svatá v kostele začíná v 10,00 hodin a další pobožnost bude ve 14,00 hodin. Mezi tím bude hrát hudba na návsi, děti zabaví atrakce a dílny a dospělé občerstvení.

Železniční výstava
Klub železničních modelářů Moldaváček zve všechny příznivce železnice na výstavu železničních modelů, která se bude konat v sobotu 19. srpna od 10,00 do 17,00 hodin a v neděli 20. srpna od 9,00 do 17,00 hodin v tělocvičně oseckého Domu dětí a mládeže, Dolnonádražní 269. 

Festpouť Poláky
12. ročník festivalu se koná v sobotu 19. srpna od 11,30 hodin na fotbalovém hřišti v Polákách u Nechranické přehrady. Uslyšíte kapely AC/CZ, Argema, Botox, Ready Kirken, Jakub Děkan a band, UDG a další. V doprovodném program je spanilá jízda, výstava a sraz motorek a historické vojenské techniky, soutěže, stánky nejen s občerstvením a další zábavný program.

Vyprávění v zámeckém parku
Příběhy majitelů peruckého panství si můžete vyslechnout v sobotu i neděli v zámeckém parku v Peruci. Víkendové procházky s čarodějkou ze studánky začínají u Boženiny studánky v 10:30, 12:00, 13:30, 15:00 a 16:30 hodin.

Strašení v Mederově domě
V Mederově domě v Žatci straší. Přesvědčit se o tom můžete v sobotu 19. srpna při kostýmovaných večerních prohlídkách. Probíhat budou od 20,00 do 24,00 hodin a vstupné je 100 Kč.

Hebrejské písně
Neobvyklý koncert hebrejských písní nabídne kaple M. J. Husa v Peruci v neděli 20. srpna od 14,00 hodin. Zpívá Dana Krausová, na klavír hraje Ladislav Vrchota.

Barokní hudba
Barokní hudbu si můžete poslechnout v zámecké kapli v Pátku na Lounsku. Koncert začíná v pátek 18. srpna v 19,00 hodin, vystoupí houslista Jiří Sychy a cembalista Filip Dvořák.

Vlakem do Krušných hor
Také tuto sobotu vyráží do Krušných hor historický cyklovlak, který jede na trase Klášterec nad Ohří, Kadaň, Chomutov a poté směrem Měděnec, Kovářská a Vejprty. Více o odjezdech a programu se dočtete v tomto článku

Únik z věže
Detektivní hra z časů pašeráků kokainu za první republiky vás čeká v sobotu 19. srpna v Mikulovické bráně v Kadani. Úniková hra Kokain v hostinci Grüner Baum začíná každou hodinu od 13,00 do 18,00 hodin a je určena pro 2 až 6 hráčů. Rezervace na e-mailu liebscher@kultura-kadan.cz nebo telefonu 602 104 242.

Zápas legend
V sobotu 19. srpna se na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově uskuteční Zápas legend, ve kterém změří síly výběr Roberta Reichela s týmem hvězd. Diváci uvidí hokejisty z NHL, české i slovenské legendy. Už od 13,00 hodin bude otevřena fanzóna na fotbalovém hřišti vedle stadionu, v 15,30 hodin proběhne autogramiáda a v 17,30 hodin slavnostní nástup hráčů na led, po kterém začíná zápas. Část výtěžku je určena na charitativní účely.

Noční prohlídka kláštera
V předvečer Oseckých slavností, v pátek 18. srpna si můžete prohlédnout ve večerní atmosféře klášter cisterciáků v Oseku. Prohlídka začíná ve 21,00 hodin.

Procházka parkem
Západním okruhem zámeckého parku v Klášterci nad Ohří provede zájemce F. Kroupa. Lístky jsou k zakoupení v informačním centru pod radnicí. Sraz u kašny před zámkem v neděli 20. srpna v 15,00 hodin.

Výstava patchworku
Patchwork klub Litvínov bude v pátek 18. srpna vystavovat své práce v Zámku Valdštejnů v Litvínově. Uvidíte polštáře, deky, hračky, prostírání, kabelky. Otevřeno bude od 10,00 do 17,00 hodin.

Rytíři na Hasištejně
Hrad Hasištejn na úpatí Krušných hor na Chomutovsku obsadí v sobotu 19. srpna rytíři Družiny pánů z Lipé. Čeká vás exkurze do období gotiky, kdy uvidíte oživlé prohlídky, šermířská vystoupení, lukostřelbu a v samozřejmě také bitvu. Jsou připraveny hry pro děti, dobová krčmu, hudba či lazebna. Program začíná v 10,00 hodin.

Cyklojízda na Komárku
Spolek Po stopách Davida zve v neděli 20. srpna na cyklojízdu Po stopách Davidova bicyklu. Sraz účastníků je na točně v Krupce, před ZŠ Teplická v 10,00 hodin. Poté bude jízda odstartována hodnoceným úsekem Krupka - Komáří vížka. Na vrcholu budou vyhlášeni vítězové této prémie, a to v kategoriích klasických cyklistů a elektrokolařů. Další trasa vede do Adolfova, přes Nakléřov a Žďárek do Varvažova a odtud pak přes Chlumec zpět do Krupky.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí