e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 28. až 30. června

publikováno: 26.6.2024, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První prázdninový víkend samozřejmě patří konci školního roku a vítání léta. Děti mohou příchod prázdnin oslavit s automobilovými veterány, na věži, na koupališti, na hradě, s drakem... přidáme i pár tipů pro dospělé.

Den s drakem
Den bez hranic s Březenským drakem je tradiční zábavní odpoledne pro celou rodinu, které se koná první prázdninovou sobotu 30. června v Březně na Chomutovsku. Program nabídne spoustu zábavných atrakcí pro děti i vystoupení hostů. Akci pořádá obec Březno za podpory Severočeských dolů. Více o program zde

Prázdniny s veterány
V pátek 28. června bude od 13,00 do 18,00 hodin otevřeno muzeum Veteráni Litvínov speciálně pro děti. Připraven je táborák a opékání buřtů, jízdy ve veteránek a samozřejmě selský dvoreček. Celý víkend děti do 10 let vstup zdarma.

Konec školy ve funparku
Pro školáky má nabídku i Funpark v Mostě na Šibeníku. Vstupné do bludiště a na rozhlednu je v pátek za polovinu a ve 13,00 hodin začíná program s balónky, maskoty, jízdou na koních a malováním na obličej.

Věž zdarma
V pátek mohou děti i studenti vyrazit s vysvědčením zdarma na radniční věž v Žatci. Otevřená bude od 8,00 do 17,00 hodin. Děti do 15 let musí být v doprovodu rodičů.

Hurá na prázdniny
Na koupališti v Horním Jiřetíně mohou děti přivítat prázdniny v pátek 28. června od 15,00 hodin. Připraveno je divadlo, diskotéka, nafukovací atrakce, soutěže a večerní diskotéka pro dospělé.

Vítání prázdnin s kinem
Další program na uvítání prázdnin se koná v Oseku na koupališti, v pátek 28. června od 20,00 hodin. Těšit se můžete na stezku odvahy, po které bude následovat promítání pohádky Ať žijí duchové. Stezka bude začínat a končit na koupališti.

Pohádkový les
Děti se mohou vypravit pohádkovým lesem na hrad Hasištejn na Chomutovsku. Sraz je v pátek 28. června ve 13,30 hodin ve dvoře bývalé MŠ v Místě. Na hradě se pak mohou těšit na skákací hrad, popcorn a cukrovou vatu zdarma. Připraveno bude i pohádkové představení a soutěže. Vstupné pro přespolní je 50 Kč. Rezervace na tel. 736 797 777.

Teplické terasy
Bohatý kulturní program na desítce míst Teplic nabídne program Teplické terasy. V sobotu 29. a v neděli 30. června můžete odpoledne vyrazit za hudbou, divadlem či tancem do restaurací U Švagra, U Veselého madlu, Hvjezda, Rajče, Pivnice u Broka, Pod Lampou, do Hotelu Monopol, kultura vás také čeká u Zahradního domu nebo na nádraží Zámecká zahrada. V sobotu odpoledne se navíc konají taneční workshopy na terase Krušnohorského divadla.

Strašidla na hradě
Divadelní představení o strašidlech na hradě a radnici Obecně prospěšná strašidla můžete vidět v sobotu 29. června od 20,00 hodin na Horním Hradě u Stráže nad Ohří. Uvádí divadelní spolek Ochotníci Ostrov.

Hrobské slavnosti
V areálu zbořeného kostela v Hrobu na Teplicku se budou v pátek a sobotu konat městské slavnosti. V pátek 28. června od 17,00 hodin se můžete těšit na country, crossover, rap i kapelu, která nabízí "valašské peklo od lidovky po metal". Hlavní program v sobotu začne ve 14,00 hodin příjezdem císaře Rudolfa II. Připravena je přehlídka hrobských spolků, královská řeč a povýšení města na královské horní město, které se odehrálo před 430 lety. Hrát budou kapely Spolektiv, Špinarka živě z Hrobu, Hitshakers, Coffebreak a Crazy Dogs. Během celého dne Krušnohorský dechový koktejl Brass Collegium, Hrobský koláček, prodejní výstava obrazů, pojízdný bar & kavárna, dětská soutěžní aréna, občerstvení.

Letní piknik
Letní rodinný piknik pořádá Jirkov v Olejomlýnském parku v sobotu 29. června. Připravené budou stánky s jídlem, vínem, pivem, limonádou a se spoustou dalších dobrot. Otevřeno od 11,00 do 20,00 hodin.

Festival Deziluze
Na místě spojeném s Franzem Kafkou, jehož výročí úmrtí si letos připomínáme, se bude konat 10. ročník festivalu Deziluze. Bude to v Siřemi na Podbořansku, v galerii Kafka, o víkendu 28. až 30. června. Tématem je proto letos Proměna. Čekají vás výstavy, koncerty, DJs i přednášky.

Pecká Motopecka
Na koupališti ve Vysoké Peci se v sobotu 29. června od 17,00 hodin koná hudební festival. Hrát budou kapely Bastard, Fatbat, Rimortis, Toxix People a Kohout plaší smrt.

Keramické trhy
Prodejní keramické trhy se již tradičně konají v areálu zámeckého parku v Ploskovicích. Začínají v sobotu v 9,00 hodin. Můžete se těšit na autorskou tvorbu českých keramiků a další originální výrobky. Zároveň bude po 10 měsících zpřístupněn obnovený 1. prohlídkový okruh - Císařské letní sídlo, kterým vás provedou průvodci v dobových kostýmech.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí

Foto: iStock.