e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 26. až 28. července

publikováno: 24.7.2024, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Vedle mnoha hudebních festivalů bude lákadlem posledního červencového víkendu historický program na zámku Červený Hrádek, pouť v Božím Daru, oslava v Pohádkovém lese v Bílině, food festival v Žatci nebo čajový festival v Kadani.

Zámecký den
Na nádvoří zámku Červený Hrádek a v přilehlém parku se uskuteční v sobotu 27. července bohatý program v historickém duchu – rytířské souboje na koních, praporečníci, šermíři, kejklíř, tanečnice, sokolník, trubači a pro děti budou připraveny rytířské hry. Programem bude provázet herold a večer zakončí barokní ohňostroj. Po dobu celé akce bude zajištěno občerstvení, řemeslné stánky i dobové tržiště. Otevřeno je od 14,00 do 22,00 hodin.

Festival jídla
Na náměstí Svobody v Žatci můžete po celou sobotu 27. července ochutnávat tradiční i netradiční jídla a nápoje v rámci Žateckého food festivalu. Gastronomické stánky doplní zábavný program pro celou rodinu. Otevřeno bude od 10,00 do 21,00 hodin.

Anenská pouť
V sobotu 27. července oslaví v rámci Anenské pouti město Boží Dar v Krušných hor pět let od zápisu Krušnohoří do seznamu světového dědictví UNESCO. Na náměstí vás od 10,00 hodin čeká krušnohorské tržiště, workshop štoly Johannes, prezentace krušnohorských řemesel a od 14,00 hodin pohádka pro děti. Na začátku Ježíškovy cesty navíc probíhá česko-saský řezbářský plenér s dřevosocháním motorovou pilou.

Prohlídky v Klášterci
Zajímavé komentované prohlídky jsou přichystané na víkend v Klášterci nad Ohří. V sobotu můžete vyrazit na prohlídky thunské hrobky a obou kostelů. Začátky jsou v 11, 13 a 15 hodin a vstupenky na zámku. V neděli pak v 15,00 hodin vyráží od zámecké kašny výprava s Františkem Kroupou, která vás seznámí se zámeckým parkem. Vstupenky v infocentru.

Doubravka open air fest
Festival ve stylu 90. let se chystá na hradě Doubravka nad Teplicemi. V pátek 26. července od 16,00 hodin se můžete těšit na oldies skladby v podání několika DJs. Vstup jen pro dospělé.

Černovický fesťáček
Devátý ročník festivalu v Černovicích na Chomutovsku se koná v sobotu 27. července. Začátek ve 14,00 hodin na fotbalovém hřišti. Těšit se můžete na Rocktone, Blue Job Band, Halford revival, Hudba Praha, Ozzy Osbourne revival.

Folkový festival
Příznivci country & western stylu hudby mohou vyrazit v sobotu na mostecký Benedikt, kde se bude konat tradiční festival. Těšit se můžete na kapelu Taxmemi či hudební uskupení sourozenců Hany a Petry Ulrychových Javory. Potlach večer uzavře litvínovský písničkář a kytarista Xavier Baumaxa.

Muzikálové léto
Další hudební večer nabídne v pátek 26. července letní kino na zámku v Teplicích. Hity Waldemara Matušky zazní v muzikálu Láska nebeská, který začíná ve 20,00 hodin. 

Den s Oharkou
V městském parku v Libochovicích na břehu Ohře se koná 27. července sportovně-kulturní festival Den s Oharkou. Ze sportu jsou připraveny jízdy na rafte, závody na paddleboardech, parkourový workshop a ukázky. Bavit vás bude Sváťovo dividlo, Divadlo Libido a kapela Wanastowi vjecy revival. Začátek v 11,00 hodin.

Noc světel
V kostele sv. Jiljí v Libyni se uskuteční 27. července Noc světel a s ní netradiční koncert irskobretaňských melodií kapely Bran s vtipným frontmenem. Koncert je jen při svíčkách a začíná ve 21,00 hodin. Doporučujeme si zajistit rezervaci k sezení na skloart@skloart.cz.

Pěší výlet
Po stopách Davida z. s. zve na další výlet za krásami okolí města Krupka. Sraz účastníků 27. července na Mariánském náměstí v Krupce - Bohosudově v 9,00 hodin. Odtud společně vyrazíme přes Unčín k přístřešku U Žabáka, který se nachází v lesích nad Chlumcem. Následně vyrazíme právě přes Chlumec zpět do Krupky. Délka trasy cca 13 kilometrů. 

Noc legend
Hudební legendy jako Petr Spálený, Miluška Voborníková a Věra Špinarová, byť ta jen v podobě revivalu, budou znít kláštereckým letním kinem. Koncert začíná v sobotu 27. července v 19,00 hodin.

Řezbářský plenér
Sedmý ročník Řezbářského plenéru v Bílině se ponese v duchu oslav 50. výročí založení Pohádkového lesa. Hlavním lákadlem bude v sobotu 27. července tradičně vystoupení řezbářských mistrů a mistryň, kteří předvedou své úžasné umění. Podrobnosti o programu v článku Pohádkový les oslaví Řezbářským plenérem 5. výročí.

Čajový festival
Na Studentském náměstí v Kadani se můžete těšit v sobotu po celý den na již osmý ročník Festivalu čajových nadšenců. Ani letos nebude chybět tradiční klání čajových amatérů, které bude probíhat po celou dobu festivalu. K tomu ochutnávky, bohatý program s ukázkami.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí

Foto: Infocentrum Boží Dar.