e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 12. až 14. července

publikováno: 10.7.2024, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Hudba, divadla i výtvarné umění - to vše si můžete o víkendu užít. Umělci budou tvořit v Počedělicích nebo Mostě, v Dolním Ročově se chystá divadelní festival, v Klášterci nad Ohří běží festival klasické hudby a v Budyni nad Ohří se sejdou Keltové.

Kludského maringotka
Unikátní památku, spojenou se světoznámým cirkusem Kludský, budou moci obyvatelé a návštěvníci Jirkova poprvé spatřit v pátek 12. července. Po rozsáhlé opravě se slavnostně otevře salonní vůz principála Karla Kludského. Více o sobotním programu i samotném voze se dozvíte v článku V pátek se v Jirkově představí opravený vůz cirkusu Kludský

Sýkorovy Počedělice
Dvanácté přátelské vzpomínkové setkání na břehu řeky Ohře v Počedělicích v místech, kde lounský rodák, malíř Zdeněk Sýkora rád maloval, se bude konat v sobotu 13. července od 15,00 hodin.

Opery v Teplicích
Hned dvě operní premiéry nabídne v červenci divákům Krušnohorské divadlo Teplice v rámci oslav výročí 100 let od založení divadla. Do Teplic po pauze opět zavítají studenti Evropské hudební akademie. Už tuto neděli 14. července od 17,00 hodin můžete navštívit představení Dvořákovy Rusalky. Více o představeních v tomto článku

Narozeniny rozhledny
Rozhledna Stradonka nad Stradonicemi nedaleko Peruce slaví své 15. narozeniny. Oslavy pořádá Klub žen Stradonice v pátek 12. července. Sraz na návsi ve Stradonicích v 18,00 hodin.

Divadelní Ročov
Minifestival divadel se koná na Pivovarském dvorku v Dolním Ročově u Loun v sobotu 13. července. Uvidíte loutkovou taškařici Husiti! Divadla Dokola, představení Don Quijote de la Mancha Divadla Klauniky Brno a na závěr koncert kapely Furt Rovně. Program začíná v 15,00 hodin.

Letní piknik u Klínské brány
Přátelské setkání turistů i cyklistů v místech, kde se v Krušných horách v době covidového uzavření hranic scházeli česko-němečtí přátelé, se koná v sobotu 13. července od 14,00 hodin. Z české strany se ke Klínské bráně dostanete od Černého rybníka (cca 20 minut po rovině), na německé straně je sraz ve 13,00 hodin u lesního hostince Bad Einsiedel.

Barevný Benedikt
Ve středu 10. července začíná na mosteckém Benediktu tradiční akce Barevný Benedikt aneb 7 dní s malíři. Přijít se můžete podívat na jejich práci a 17. července od 15,00 hodin pak na vernisáž děl.

Kinematograf
Kromě tradičních letních kin dorazí do regionu opět Kinematograf bratří Čadíků. Ještě v pátek 12. července bude probíhat v Kadani na Mírovém náměstí a od soboty 13. července si můžete večerní filmová představení užít na náměstí v Žatci. Začíná se po setmění.

Pestrý víkend v Pátku
Spoustu kultury a zážitků nabídne o víkendu zámek Pátek nad Ohří na Lounsku. V pátek v 16,00 hodin můžete vyrazit na komentovanou prohlídku s historikem Ondřejem Slaninou a večer si poslechnout kapelu Hop Trop. V sobotu 13. července od 15,00 hodin se koná countrypidifestial Potlach na zámku. V neděli pak děti čeká od 14,00 hodin loutkové představení Africká pohádka a následně koncert v rámci hudebního festivalu Rosa Bohemica, který nabídne netradiční soubor Creatrio - parassiti musicali, hrající improvizovaně a napříč žánry.

Klášterecké hudební prameny
Tento týden začaly v Klášterci nad Ohří Klášterecké hudební prameny, festival klasické hudby, který vyvrcholí v neděli 14. července. Podrobně o jeho programu v tomto článku

Rašovické dunění
Jiný hudební žánr nabídne o víkendu nedaleká Vyhlídka v Rašovicích u Klášterce nad Ohří. V sobotu 13. července od 14,00 hodin začíná festival s kapelami Deviant, Solvina, Primitiv Akustik, Hlahol a dalšími.

Keltský kruh
Festival keltské kultury se koná v sobotu 13. července v areálu vodního hradu Budyně nad Ohří. Od 11, hodin bude otevřena keltská vesnice s ukázkami řemesel a zvyků, workshopy, výukou tanců a hrami pro děti i dospělé. Od 13,00 hodin pak začíná hudební program, který uzavře večer ohnivá show.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí