e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

O prázdninách můžete opět vyjet historickým cyklovlakem do Krušných hor

publikováno: 27.6.2023, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Na letošní prázdniny připravila již pojedenácté společnost Loko-Motiv historické jízdy cyklovlaků z Klášterce nad Ohří, Kadaně a Chomutova do Krušných hor. První vlak vyjede již tento víkend 1. a 2. července.

Lokomotiva Hurvínek letos vyjede na trať vejprtské dráhy celkem sedmkrát. "Trasa vlaku zůstává stejná jako v minulých letech - ráno vyrážíme z Klášterce nad Ohří a přes Chomutov a Křimov dojedeme až do Vejprt. V Křimově bude tradiční hodinová pauza na občerstvení a opékání špekáčků," informovali pořadatelé ze společnoti Loko-Motiv. Z Klášterce nad Ohří vlak vyjíždí v 8,45 hodin, v Kadani-Prunéřově je v 8,54 a v 9,15 hodin odjíždí z Chomutova. Odpoledne se cyklovlak vrací z Vejprt ve 13,55 hodin po stejné trase zpět do Chomutova a Klášterce.

Jízdenky stojí 60 korun jedním směrem, děti do 15 let 30 korun a za kola nebo koloběžky se neplatí. Jízdenky se prodávají pouze u průvodčího přímo ve vlaku. První jízdy se uskuteční o víkendu 1. a 2. července, poté pojede vlak v neděli 16. a v sobotu 22. července. V srpna se jízdy konají 5., 12 a 19.

Foto: Loko-Motiv.