e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplice zahájí o víkendu lázeňskou sezónu s pořadovým číslem 869

publikováno: 24.5.2023, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední květnový víkend bude v Teplicích patřit tradičnímu zahájení lázeňské sezóny. Nabídne bohatý kulturní program po tři dny. Jeho hlavními hvězdami bude Lucie Bílá s Arakainem, Kamil Střihavka a Leaders či Pavel Šporcl.

Páteční program začíná odpoledne na hudebních scénách za Zahradním domem, v Mušli Šanovského parku, na zámku a za Domem kultury. 

V sobotu v 11,00 hodin vychází ze Zámeckého náměstí ke svěcení pramenů u Kolostůjovy kašny kostýmovaný průvod. Tam požehná pramenům katolický i pravoslavný farář. V 11,30 hodin se uskuteční v Lázeňské uličce odhalení sochy královny Judity, zakladatelky teplické lázeňské tradice. Na Zámeckém náměstí bude postaveno dobové tržiště i s dobovou hudbou, rytířským táborem a pouličním divadlem. V Šanovském parku můžete po celý víkend ochutnávat maďarské speciality. Na zámku se mohou děti těšit po oba dny na pohádky. Pouťové atrakce se budou rozprostírat na náměstí Svobody, kde bude letošní novnkou třicetimetrový řetízkový kolotoč, dále u pošty nebo na kolonádě Domu kultury. 

Sobotní hudební program začne po poledni a ten hlavní se bude odehrávat na scéně u Ptačích schodů. Vystoupí například domácí Hlahol, O5 a Radeček a Janek Ledecký.  Sobotní program zakončí ve 22,22 hodin ohňostroj. Kamil Střihavka a Leaders a Lucie Bílá a Arakain budou vrcholem nedělního večerního programu na Ptačích schodech, až do večera však bude znít hudba i na všech dalších hudebních scénách.

Podrobný program najdete zde.