e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Sdružení Kapka 97 zve na turistický výlet do Krušných hor

publikováno: 13.9.2023, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Spolek onkopacientů a přátel v Chomutově Kapka 97 spolu s Obcí Blatno pořádá v sobotu 16. září 2. ročník krušnohorské charitativní turistické akce Šlapání pro Kapku. Zavede vás do krásných míst Krušných hor, zábavu pro děti i domácí občerstvení, ale také důležité informace pro onkologickou prevenci.

"Letos budeme po krásných místech Krušných hor šlapat i pro Zuzku Nemčíkovou. Pro úžasnou ženu a milou členku našeho spolku, která podlehla rakovině letos v dubnu a která celé dlouhé roky pomáhala ostatním ženám, jak se s touto diagnózou a se vším, co tato nemoc přináší do každodenního života, vyrovnat," vysvětluje za organizátory Miluše Lauková, místopředsedkyně spolku.

Na některou ze tří tras – 4,5 km pro děti a seniory s plněním nenáročných úkolů, 8 km nebo 16 km - se můžete vydat mezi 9. a 11. hodinou z místa startu, který je v Blatně u Chomutova. "Na trasách vám nabídneme v občerstvovacích stanicích krušnohorský sádlovník a po návratu zpět z trasy si můžete užít doprovodný program pro děti i dospěláky," informuje Miluše Lauková. Čeká vás ukázka výcviku záchranných psů, děti si mohou nechat namalovat ksichtíky a samy něco nakreslit na kamínky nebo si zaskákat na nafukovacím hradu, otevřen bude stánek zdravého mlsání i kavárna na kolečkách, můžete se naučit správnou chůzi s hůlkami nordic walking. "Hlavně ale taky získáte informace o důležitosti onkologické prevence a vyzkoušíte si samovyšetření prsů. V krásném blatenském kostele si můžete prohlédnout výstavu něžných obrazů Mirky Beranové a video-vzpomínku na Zuzku. Celé odpoledne vás budou provázet příjemné melodie kapely Country5," doplňuje Lauková. Startovné je 50 korun, pro děti zdarma.