e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na magistrátu se otevře Gulliverovo podivuhodné muzeum

publikováno: 6.6.2023, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Na netradičním místě - v budově mosteckého magistrátu - bude mít premiéru poslední předprázdninová inscenace Divadla rozmanitostí. Podivuhodné muzeum Lemuela Gullivera otevře své brány v sobotu 10. června.

"Divadlo rozmanitostí, loutková a alternativní scéna Městského divadla v Mostě, chystá premiéru nového projektu site-specific, který překročí hranice divadla. Režie se ujal Filip Nuckolls, který je mosteckému publiku dobře známý," uvedla Lenka Krestová. Zatím však pracoval pouze na velké scéně divadla, Gulliverovy cesty jsou jeho první spoluprací s Divadlem rozmanitostí.                                                                                                                      

Premiéra Gulliverových cest proběhne v sobotu 10. června v 17,00 hodin na Magistrátu města Most a další reprízy následují hned v 18,00 a 19,00 hodin. Divadelní inscenace je tedy tvořená přímo na míru tomutu netradičnímu prostoru. Divadlo však počítá, že s nimi vyrazí i jinam. "Gulliverovy cesty budeme moci zahrát všude tam, kde nehrozí déšť, kde je více sálů nebo místností. V takovém prostoru pan Lemuel Gulliver postaví své muzeum, které má následující propozice: vstupní chodbu pojednávající o jeho cestě do neznáma a mimo představivost; expozici národa Liliputů s předměty, které při návštěvě tohoto národa sesbíral; ukázku života Liliputů s dovezenými jedinci tohoto národa; výběh Gigantů; expozici národa Gigantů s předměty shromážděnými při pobytu mezi nimi; sál tajemných Lapuťanů; cestu domů. Návštěvníky pak v tomto muzeu provází sám zakladatel Lemuell Gulliver," prozradil o inscenaci režisér Filip Nuckolls. Inscenace je určena pro děti od 12 let.

Foto: Tomáš Branda.