e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplické Lázně Beethoven jsou opět otevřeny naplno

publikováno: 2.5.2024, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Legendární Beethoven prošel stomilionovou investiční akcí a od dubna 2024 je opět v provozu. Po vybudování Thermalia v roce 2018 jde o druhou největší investici v novodobé historii teplických lázní. Komplex dlouhodobě patří k nejvyhlášenějším cílům lázeňských hostů z blízka i z daleka. Zdejší Thermalium uspělo v soutěži o excelentní destinaci Evropy a za Česko získalo 3. místo.

Doba se posouvá a nejstarší lázně Česka s ní. Termální komplex Beethoven pamatuje i husity, nyní však svým hostům zajišťuje komfort 21. století. Investice přinesla též na první pohled neviditelnou, přesto velmi poptávanou výbavu. Kompletní internetové pokrytí i modernizace TV a její nabídky si mimo jiné vyžádala natažení více než 50 km optických kabelů. Část pokojů prošla kompletní rekonstrukcí ve stovce z nich došlo na výměnu nábytku.

To, co lidé uvidí na první pohled je však především rekonstrukce vstupních prostor. "Vznikl majestátní vstup do domu s moderní vzdušnou bezbariérovou recepcí a prosvětleným lobby. Celý prostor foyer nyní propojuje světelná instalace z celosvětově uznávaného českého křišťálu. Oslnivě lesklé kapky ve svém tvaru spojují motiv léčivé vody a uklidňující hudby, nechávají se inspirovat v notách," říká o obchodní ředitelka Lázní Teplice v Čechách Yveta Slišková. Vstup zdobí 2 650 křišťálových kapek, kamenné prasátko, které objevuje prameny pod křišťálovým deštěm, malované stropy z 19. století a koberec posetý teplickou lvicí. 

„Lázně jako pamětník mají dar nadhledu a měří čas jinak. Věřím myšlence, že klid a spočinutí má v regeneraci nezastupitelnou úlohu, proto interiér jen odhaluje tuto lázeňskou podstatu a nabízí dostatek důvodů k zastavení,“ říká k tomu architekt a autor Beethovenovy proměny Petr Sedláček.

Další rekonstrukcí prošlo také malé Thermalium a respirium, kde bude podávána pitná kúra přímo z chrliče teplické lvice. "Vše vzniklo pod rukama místních firem. Lázně Teplice v Čechách daly příležitost mnoha firmám ze severočeského regionu ukázat svůj um," dodává Yveta Slišková.