e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vydejte se na architektonickou procházku do ulic Žatce

publikováno: 9.4.2024, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Od dubna do října mají zájemci o žatecké stavební dědictví možnost vyrazit se spolkem A dál? “Pěškobusem napříč architekturou města”. Procházky s výkladem se budou konat jednou měsíčně v režii zkušeného průvodcovského dua historičky umění Moniky Klímové a architektky Evy Sladké. První vyráží už v sobotu 13. dubna.

“Rozhodli jsme se oprášit čtyři trasy, které již návštěvníci v minulosti absolvovali během festivalu Den architektury. Snažíme se tak vyhovět zájemcům, kteří proběhlé procházky nestihli a také obohatit nabídku aktivit cestovního ruchu,” vysvětluje Monika Klímová. 

Každá ze čtyř tras je tematicky zaměřená na určitou stavební typologii a historický kontext. Poznat a objevit můžete žatecké vily, umění ve veřejném prostoru, areál bývalého Dreherova pivovaru a regionální styl českých Němců, tzv. Heimatstil. Součástí budou i populární návštěvy vybraných objektů.

“Pohybovat se budeme z větší části ve veřejném prostoru, trasy jsou bezbariérové, objekty pouze z části. Procházky se uskuteční za každého počasí,” doplňuje Eva Sladká. První procházka za žateckými vilami vyráží v sobotu 13. dubna ve 14,00 hodin, 25. května se můžete vydat do Dreherova pivovaru, 15. června se seznámíte s Heimatstilem.

Na konkrétní termín procházky je nutné si předem zakoupit vstupenku. Termíny procházek, rezervační systém a pokyny k platbě najdou zájemci na webových stránkách spolku. Skupiny od deseti osob si mohou domluvit procházku i individuálně, stačí napsat svůj požadavek do kontaktního formuláře na webu nebo na kterékoliv platformě sociálních sítí spolku A dál?.