e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Muzejní noc v Žatci bude hudební

publikováno: 15.5.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci pořádá v pátek 17. května již 16. Muzejní noc v Žatci. Program v zahradě muzea se letos ponese v hudebním duchu, neboť právě tento den začíná výstava Hudební scéna v Žatci. 

„Muzejní noc slavnostně zahájíme v 17,00 hodin v pobočce Křížova vila vernisáží výstavy Hudební scéna v Žatci, která představí medailonky, fotografie a exponáty žateckých kapel, orchestrů a pěveckých sborů. Od 18,00 hodin tam ve velkém sále zazpívá Žatecký příležitostní sbor, který letos slaví již 30 let své činnosti. A po něm se budou prezentovat žáci hudebního oboru ZUŠ Žatec," pozvala na akci Jitka Krouzová, vedoucí výstavnicko-propagačního oddělení RM Žatec. Ve vile bude program ukončen ve 22,00 hodin.

V hlavní budově muzea bude k vidění výstava Zlaté poklady filmového Hollywoodu a od 17,30 hodin se na muzejní zahradě postupně vystřídají žatecké kapely Průvan, Aquarius, Lochness, TFC, Ogee a Stolní společnost, které budou hrát a zpívat téměř do půlnoci. Občerstvení zajistí Martin Kákona ze Žatce. 

V pobočce Stará papírna (Volyňských Čechů 733) bude přístupná výstava Pes – věrný přítel člověka, spojená s prezentací psího útulku v Jimlíně. Program zde bude končit ve 22,00 hodin.

Foto: Country kapela Průvod, zdroj: web skupiny.