e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Klášterci nad Ohří se rozjedou sdílená kola

publikováno: 31.3.2023, kategorie: Turistika, autor: Adéla Václavíková

Sdílet: facebook twitter google+

Klášterec nad Ohří spouští pilotní projekt sdílených kol. Ta budou k dispozici na 15 stanovištích ve městě a bude možné si je vypůjčit i vrátit na stanovené místo pomocí aplikace či zavoláním. Zahájení projektu proběhne v pondělí 3. dubna ve 13,00 hodin na cyklostezce u hřiště v Dlouhé ulici.

„Naší vizí jsou města, kde se dobře žije, chodí pěšky a pohodlně a bezpečně jezdí na kole,“ říkají zakladatelé projektu sdílených kol v České republice. „Rádi bychom využili potenciál cyklotras v našem městě, a tak přicházíme s projektem sdílených kol, v našem regionu ojedinělým. V jiných krajích naší země zmíněný program již běžně funguje. V pilotním projektu zjistíme zájem o tuto službu nejen Kláštereckých, ale i návštěvníků našeho města. Od dubna bude možné kola běžně využívat,“ uvádí starosta Štefan Drozd.  

Díky podpoře města Klášterce nad Ohří si můžete půjčit kolo na prvních 15 minut zdarma, což znamená dojetí kamkoliv téměř po celém městě. Každých dalších 30 minut stojí 20 Kč, v případě vypůjčení kola na 24 hodin je cena 300 Kč. Kolo si můžete v aplikaci i předem zarezervovat na konkrétním místě a v konkrétní čas, v mapě uvidíte, zda se kola na daném stanovišti nacházejí. V rámci pilotního projektu bude ve městě 15 stanovišť pro zapůjčení nebo navrácení kol, v případě, že bude o projekt nadále zájem, síť sdílených kol je možné rozšířit.

K užívání sdílených kol je potřeba stáhnout si aplikaci NEXT BIKE a zaregistrovat se. Pokud nemáte chytrý telefon, možné je i zavolat na informační linku společnosti, která kolo odemkne na dálku. Sdílená kola jsou určená pro osoby od 16 let věku. Veškeré informace najdete na webu www.nextbikeczech.com.

Seznam stanovišť v Klášterci  nad Ohří: Aquapark, Dlouhá (vedle čp. 539), Husova (u čp. 207), Královéhradecká - tržnice, Kulturní centrum, Lázně Evženie - u infocentra, Vlakové nádraží, Náměstí - u radnice, Stadion, Václava Řezáče - u kina, Větrná (u čp. 603), V Zátiší (u čp. 633), Zámecký park - hlavní brána, ZŠ Krátká, Budovatelská (u čp. 487).