e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Bílina oslaví v sobotu Den horníků

publikováno: 29.8.2023, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Městské slavnosti se budou v areálu Lázeňského parku Kyselka v Bílině odehrávat v sobotu 2. září. Jde o hornický svátek, a tak je samozřejmě jejich partnerem těžební společnost Severočeské doly a. s. Čekají vás tři hudební scény, průvod z náměstí na Kyselku i program pro děti.

V kostele sv. Petra a Pavla se v 11,00 hodin koná mše svatá. Po poledni vyjde z Mírového náměstí průvod v čele s horníky a představiteli Severočeských dolů a. s. Na Kyselku dorazí kolem jedné, kdy proběhne slavnostní zahájení v letním amfiteátru. Odpoledne se tu pak můžete těšit na muzikanty a kapely Paulie Garand, Adam Mišík, Sto zvířat, Emma Drobná a Adam Ďurica. U Kádi začíná program již v 10,00 hodin a hrát tam bude Mostečanka, Hornická dechovka a Tomáš Laně. Na Kafáči vás od 14,00 hodin pobaví skupiny Žalm 151, Bonifanti, Blacula a Kola dokola.

Scéna pro děti bude otevřena od 10,00 do 17,00 hodin v areálu minigolfu a o zábavu se postará DDM Bílina. Na Růžovém paloučku se pak po celý den budou prezentovat sportovní organizace. ZŠ Lidická pořádá v sobotu od 10,00 do 16,00 hodin Den otevřených dveří.

Celý program pro veřejnost je zdarma. Chybět nebudou stánky s občerstvením, atrakce pro děti a fotokoutek. Z Mírového náměstí na Kyselku a k ZŠ Lidická bude jezdit výletní vláček.