e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Společně pro Klášterec: Obyvatelé budou vybírat ze šesti projektů

publikováno: 24.11.2023, kategorie: Zajímavosti, autor: Adéla Václavíková

Sdílet: facebook twitter google+

S prvním prosincovým dnem začne v Klášterci nad Ohří hlasování veřejnosti v rámci participatního rozpočtu Společně pro Klášterec. Do 15. prosince bude možné rozhodovat, který z navržených projektů se bude příští rok realizovat.

Letos se na radnici sešlo šest návrh. První z nich souvisí s Vánocemi. „V našem návrhu plánujeme nainstalovat atraktivní a okouzlující vánoční výzdobu na douglasku na Petlérské, která je skrytým dlouhodobým symbolem této části města,“ uvádí autor návrhu Jan Svoboda.

Irena Repková navrhuje úpravu povrchu a nové prvky na psím hřišti, Antoním Škoda by rád nabídl dětem v Klášterecké Jeseni novou velkou trampolínu zapuštěnou do země. Jaroslav Krejsa navrhuje vybudování aktivní zóny pro seniory v Olšové: „V letošním roce město vytvořilo stíněnou klidovou zónu pod alejí stromů, která vede od autobusové zastávky mezi ZŠ Školní a Olšovou ulicí k dětskému hřišti v Topolové ulici. Rád bych tuto přírodní stezku doplnil o nějaký prvek pro hravé seniory, například stůl se šachovnicí a další deskové hry, prostor je vhodný i pro pohybové aktivity jako pétanque apod.“

V dalším návrhu se mohou obyvatelé Klášterce přiklonit k rozšíření zábavných prvků v Královéhradeckém cykloparku, konkrétně vybudování stezky pro bosé nohy nebo malovaných her chodníku. Stejný nápad - tedy vybudovat léčebný chodník pro bosé nohy - má i další navrhovatelka, Petra Šmejcová, která by však ráda viděla v lázeňském parku. 

Hlasování veřejnosti začne 1. prosince na webu města.