e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecké divadlo uzavře rok romantickým muzikálem

publikováno: 23.12.2022, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Romantický americký muzikál o lásce až za hrob, zní podtitul poslední premiéry mostecké scény, která se odehraje den před Štědrým dnem. Inscenace Duch je inspirována slavným americkým filmem s Patrickem Swayzem a Demi Mooreovou v hlavních rolích.

Film z roku 1990 získal Oscara za scénář a za roli šarlatánky Mae ho obdržela i Whoopi Goldbergová. "Muzikálová verze zachovává původní děj filmu a chytře kombinuje milostný příběh s komediálními i dramatickými situacemi. Muzikál měl premiéru v březnu roku 2011 v Manchesteru, odkud se v červnu přesunul do Londýna, kde zaznamenal více než 500 repríz a v dubnu 2012 byl uveden na americkou Broadway. Hudbu zkomponoval britský hudebník Dave Stewart, známý působením v duu Eurythmics," říká dramaturg Michal Pětík.

Mostecké divadlo v Mostě je v pořadí teprve třetím divadlem v České republice, které muzikál Duch uvede. V české premiéře byl uveden v Městském divadle v Brně (2014) a o čtyři roky později jej uvedlo Divadlo J. K. Tyla v Plzni.

Režie se ujal Roman Meluzín, hudebního nastudování František Krtička a choreografií Jan Veselý. Ústřední dvojici ztvární Karolína Herzinová a hostující Martin Hubeňák. V roli Ody May Brownové se představí rovněž hostující Kateřina Herčíková.

Premiéra se odehraje na velké scéně mosteckého divadla v pátek 23. prosince a ještě 28. prosince můžete vyrazit na první reprízu. Další se pak chystá na 10. ledna, kdy se mohou přijít podívat ti, kterým vyhovuje spíš podvečerní představení.

 Foto: Tomáš Branda.