e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Popelka se vrátila na svůj zámek v Sasku

publikováno: 22.11.2023, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Na zámek Moritzburg nedaleko Drážďan se opět vrátila Popelka a její princ. Pohádkový film Libuší Šafránkovou a Pavlem Trávníčkem je totiž oblíbený nejen v Česku, ale také u našich německých sousedů. Výstava k filmu, který se zde natáčel, se otevírá dnes, 22. listopadu.

Zimní výstava inspirovaná kultovním filmem, který vznikl v česko-německé koprodukci v roce 1973, se otevírá na tomto kouzelném zámku každý rok. Uvidíte celou řadu scén z filmu, zasazených do zámeckého prostředí, řadu rekvizit a kostýmů. Letos je součástí expozice i speciální výstava věnovaná herečce Libuši Šafránkové a uvidíte na ní i kostýmy i z dalších filmů. 

Všechny informace jsou na výstavě v němčině i češtině. Výstava je otevřena každý den od 9,30 do 17,30 hodin, s výjimkou Štědrého dne a Silvestra a některých pondělků v příštím roce. Poslední vstup je v 16,15 hodin. Vstupné je 12 EUR, děti od 6 do 16 let platí 4 EUR a mladší mají vstup zdarma. O výstavu je tradičně velký zájem, takže si můžete rezervovat vstupenky v on-line shopu. Výstava potrvá do 25. února.

Foto: Schlösserland Sachsen, Claudia Huebschmann.