e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 21. až 23. června

publikováno: 19.6.2024, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Teplé červnové večery si můžete o víkendu užít s pestrým programem pod širým nebem - nabídneme divadlo v Mostě, muzikál v Teplicích, hudební festival v Kadani, muzejní noc v Lounech, letní slavnosti v Podbořanech nebo sousedskou slavnost v Teplicích. 

Letní slavnosti
Podbořanské letní slavnosti budou probíhat v centru města v pátek 21. a v sobotu 22. června. V pátečním programu můžete slyšet německou rockovou kapelu Engel In Zivil nebo českou Portless. V sobotu pak zahraje například Jan Bending, Slza a svou bubenickou show předvede Tam Tam Batucada. Program v článku Podbořanské letní slavnosti nabídnou směs hudebních žánrů.

Sochařské sympozium
V pátek 21. června začíná v zámeckém parku v Klášterci nad Ohří sochařské sympozium Paměť krajiny. Sochaři budou v parku tvořit až do 27. června a tento víkend veřejnosti nabídnou několik workshopů. Více se dozvíte v článku Od pátku budou v kláštereckém parku tvořit ze dřeva sochaři.

Zdraví a krása
V archeologickém skanzenu v Březně u Loun můžete v sobotu 22. června oslavit letní slunovrat, nebo jak tady říkají - Sluncovrat. Tématem je péče o tělo a ducha od pravěku po současnost. Těšit se můžete na tvořivé dílny, přednášky o léčivých rostlinách, kosmetice v době římské, chirurgii v pravěku či indiánské medicíně, a to od 10,00 do 17,00 hodin. Komentovaná prohlídka začíná v 10,00 hodin.

Mexická noc
Mexickou kulturu i zajímavou spojitost mezi jižní Amerikou a Lounsku nabídne v pátek 21. června třináctá Lounská muzejní noc. Navštívit můžete Oblastní muzeum v Lounech, expozici Zkamenělý les, Galerii Benedikta Rejta i další místa. Hlavní program startuje v 17,00 hodin. Podrobnosti o něm v dnešním článku Tématem letošní muzejní noci v Lounech je Mexico.

Divadelní léto na Hněvíně
Na hradě Hněvín pokračuje divadelní léto s mosteckým divadlem. Od čtvrtka do soboty můžete večer vidět představení Hrabě Monte Cristo aneb Pomsta není řešení a v neděli návrat alchymisty Kelleyho na hrad v představení Golem. V neděli od 14,00 hodin je pak pro děti připravena pohádka Mach a Šebestová.

Angelika na zámku
Romantický příběh z časů krále Ludvíka XIV. bude k vidění v pátek 21. června od 20,00 hodin letním kině na zámku v Teplicích. V muzikálu na hudbu Michala Davida uvidíte a uslyšíte Kamilu Nývltovou, Mariana Vojtka, Josefa Vágnera, Lindu Finkovou a další, chybě nebude taneční company.

Hasičské oslavy
150 let od založení Sboru dobrovolných hasičů slaví o víkendu v Jirkově. Oslavy se konají na náměstí Dr. Beneše v sobotu 22. června od 12,30 hodin. Připraven je průjezd kolony hasičských vozidel městem, přehlídka ochranných oděvů, soutěž pro děti, ukázky vyproštění z havarovaných vozidel. Hraje skupina Úlet a Navoko.

Cesta proti bolesti
Další program nabídne Jirkov i v neděli 23. června, kdy se koná tradiční charitativní akce Cesta proti bolesti. Závodit můžete s gumovými kachničkami na řece Bílině. O zábavu se postará Divadlo 100 Opic, Dixiland Party Band, Divadlo Před branou, koncerty W69 a Station Beggars, všed oplní nafukovací atrakce a soutěže pro děti. Program začíná na náměstí ve 13,30 hodin.

Vysmátý léto
Pod kadaňskými hradbami se v sobotu 22. června koná další ročník hudebního festivalu Vysmátý léto. Těšit se můžete na interprety, jako je Ben Cristovao, Annabelle, Emmu Smetana & Jordana Haje, Ektora, Kontrafakt a další. Festivalové brány se otevírají již v 10,00 hodin.

Živé Teplice
Velká sousedská slavnosti v Šanovském parku v Teplicích se koná podeváté tuto sobotu 22. června. Od 14,00 hodin vás bude čekat celá řada stánků regionálních výrobců, nákupy zpestří divadelní představení a hudební vystoupení. Účinkují Dětský sbor Pramínek, Neřízená střela, Jiří George Ditrich, Hitshakers, Merbo Trubky, Divadlo na klice, Saffron Tribe a Vojtěch Urbánek.

Otevírání jezera Milanda
Jezero Milada u Chabařovic zahájí o víkendu letní sezónu. Na hlavní pláži čeká návštěvníky v neděli 23. června od 14,00 hodin zábavné odpoledne pro celou rodinu. Připraveno je divadlo, rytíři, ukázky dobových zbraní, jízda na koních, dětské atrakce a skřítci, lety vrtulníkem, ukázky záchranářů a další program.

Květinový ples
Netradiční ples na netradičním místě. V sobotu 22. června od 20,00 hodin se koná květinový ples v kostele svatého Václava ve Výsluní v Krušných horách. Vstupenky na městském úřadě.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí

Foto: Živé Teplice.