e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplice budou mít nové turistické infocentrum

publikováno: 19.2.2024, kategorie: Turistika, autor: Adina Sedláková

Sdílet: facebook twitter google+

Budova na Benešově náměstí v Teplicích, kde se dříve nacházelo informační centrum, projde kompletní rekonstrukcí. Po dokončení bude stavba opět využívána jako moderní a funkční informační centrum, nabízející široké spektrum služeb občanům i návštěvníkům města. Hotovo má být do konce roku.

Důvodem rekonstrukce je technický stav exteriéru, ale také interiéru, který vykazuje značné opotřebení a poškození. Ani nosná konstrukce střechy nebyla již vyhovující, a proto aktuálně probíhá její oprava.

V nově zrekonstruovaných prostorech poskytnou zaměstnanci centra aktuální informace o Teplicích a regionu, součástí bude také prezentace aktivit města, nabídka drobného občerstvení a zajištění příjemného prostředí nejen pro návštěvníky lázní. K dispozici budou mimo jiné i moderně koncipované veřejné toalety s přístupem přes turniket. V otevřeném podkroví vznikne galerie, která vytvoří nový prostor pro další kulturní aktivity nebo jednání.

Realizace stavby začala v lednu 2024 a dokončení je plánované na prosinec tohoto roku. Celkové náklady stavby činí 27,5 mil. Kč.

Vizualizace: Město Teplice.