e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Klášterci se opět rozjíždí sdílená kola

publikováno: 17.3.2024, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Po úspěšném pilotním projektu pokračuje město Klášterec nad Ohří se službou sdílených kol nextbike Czech Republic. Prodloužená sezóna potrvá o jeden měsíc déle - od 15. března do 15. listopadu. Navýšil se také počet stanovišť a jízdních kol.

Díky společnosti ZF Electronics Klášterec, s.r.o., která se do projektu zapojila, mohlo město navýšit počet stanovišť na celkových 21. Nové stanice, kde je možné si půjčit kolo, jsou Karlovarská, Pražská, Polní, Útočiště, J. Á. Komenského a ZF Electronics. Momentálně je k dispozici 55 kol. "Za finanční podpory města se můžete na kole projet prvních 15 minut zdarma, za každých dalších 30 minut jízdy zaplatíte 20 korun. Celodenní výpůjčka stojí 300 korun," vysvětluje Adéla Václavíková.

Můžete využít i novou službu v podobě pauzy během výpůjčky. Pokud si potřebujete něco vyřídit tam, kde není oficiální stanice, stačí v aplikaci zvolit možnost „zaparkovat kolo“ a zaklapnout zámek. Výběrem „obnovit výpůjčku“ se kolo opět otevře a můžete pokračovat ve své jízdě.