e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Klášterci nad Ohří začínají prohlídky kostelů a hrobky

publikováno: 23.4.2024, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Římskokatolická farnost ve spolupráci zámkem pro návštěvníky připravila prohlídky obou kláštereckých kostelů a Thunské hrobky v Klášterci nad Ohří. Konat se budou vždy v sobotu jednou měsíčně. První vychází již 27. dubna.

Prohlídky začínají na zámku, kde jsou také k dispozici v pokladně vstupenky. Cestou ke kostelu Nejsvětější Trojice se seznámíte s historií města, zámku a soch Jana Brokoffa před sala terrenou. "U kostela se k vám přidám já a budu kostely zpřístupňovat a odpovídat na vaše případné otázky ze života církve, ale i k aktuálně probíhajícím opravám," uvedl farář Vít Audy.

Před vstupem do raně barokního kostela Nejsvětější Trojice navštívíte hrobku rodu Thunů, kde se dozvíte o její historii a o jednotlivých členech rodu zde pohřbených. Prohlídka pokračuje kolem sloupu Nejsvětější Trojice na náměstí Dr. Eduarda Beneše a končí v pozdně barokním kostele Navštívení Panny Marie na hřbitově, známém také jako kostel Panny Marie Utěšitelky.

Prohlídky se uskuteční jen v následující soboty: 27. dubna, 25. května, 22. června, 27. července, 31. srpna, 14. září a 12. října, a to vždy v 11:00, 13:00 a 15:00 hodin.