e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Túr de svařák zpestří zimní putování Krušnými horami

publikováno: 12.1.2023, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Vydat za nejlepšími svařáky Krušných hor, typickým zimním nápojem, můžete díky mapě, kterou vytvořila Lokální destinační agentura Centrální Krušnohoří. Najdete na ní i tipy na výlety a možnost soutěžit. Stačí ochutnat svařák v pěti podnicích Krušných hor.

"Připravili jsme pro vás mapu, kde jsou zvýrazněné podniky, které svařák prodávají. Nemusíte se jí striktně držet, uznáme svařené víno z celých Krušných hor," vysvětlují princip hry Túr de svařák pořadatelé. Na webu si můžete stáhnout zápisovou tabulku, vepsat do ní místo, kde jste si vínko dali, a nechat si ji od provozovatele potvrdit třeba razítkem nebo podpisem. Kdo ochutná pět a více svařáků, dostane od agentury pamětní placku nebo magnet. Vyplněný formulář stačí ofotit a poslat na mail redakce@krusnohorsko.com. Akce trvá do konce ledna.

V mapě najdete místa na vrcholcích Krušných hor jako je Boží Dar, okolí Klínobce aa Klíny, ale také lokality v podhůří - v Litvínově, Teplicích, Ostrově či v Lokti. "Abyste si nemysleli, že jde jen o kavárenské povalečství, připravili jsme i seznam výletů, které si v okolí můžete projít," dodávají pořadatelé.