e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zářijový Festival Dočesná nahradí hudební část tradiční chmelové slavnosti

publikováno: 24.8.2021, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Tomáš Kassal/redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jednou z očekávaných událostí letošní žatecké Dočesné, která je kvůli epidemiologickým omezením opět rozdělená na řadu menších akcí, má být v sobotu 4. září velký koncert v letním kině. Těšit se můžete na kapely Wohnout, Yo Yo Band nebo zábavu s kapelou Brutus.

Areál se pro návštěvníky otevře ve 13,00 hodin a program začíná ve 14,00 hodin, ukončení je naplánováno na 23. hodinu. Během odpoledne vystoupí české kapely Wohnout, Yo Yo Band, Pumpa, Citron, Brutus a večer zakončí festival polští Zeppelinians, kteří jsou bez nadsázky skvělým revivalem legendárních Led Zeppelin.

Kulturní akci s názvem Festival Dočesná 2021 pořádá Městské divadlo Žatec, které do programu zařadilo některé kapely, jež měly vystoupit už na loňské Dočesné, která byla bohužel nakonec zrušena. Vstupenky je možné do 27. srpna získat v předprodeji za zvýhodněnou cenu 390 Kč, poté za 490 Kč, a to přes rezervační systém na webu Městského divadla (on-line). Vstupné bude možno zakoupit také v pokladně Letního kina v červenci a srpnu, při plánovaných filmových produkcích a samozřejmě v den konání akce.

Mimořádná epidemiologická situace nabízí šanci vyzkoušet jiný model Dočesné, která se v posledních letech rozrostla do obřích rozměrů a vystupovala zde řada profesionálních umělců. Přesto celý kulturní program byl pro návštěvníky zdarma. Finanční a organizační nároky na pořádání se staly už neúnosnými i s velkou finanční podporou sponzorů a partnerů akce.

„Myslím, že je to cesta jak narovnat financování a organizaci Dočesné. Zachovat žánrovou pestrost pro všechny věkové kategorie návštěvníků, kteří budou mít možnost výběru z naplánovaných akcí v delším časovém horizontu, pod hlavičkou Dočesná jinak. Akce na náměstích, které budou pro diváky zdarma, doplnit vystoupením profesionálních a komerčně žádaných umělců v uzavřeném areálu, kde se bude vybírat vstupné,“ uvedl ředitel divadla Martin Veselý. „Konečnou bilanci a reakce návštěvníků zjistíme až po akci, kdy také tento model vyhodnotíme,“ dodal M. Veselý.

Foto: Archív Městské divadlo Žatec.