e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dny vína za mosteckém Benediktu už za měsíc

publikováno: 18.3.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Přesně za měsíc začne na mosteckém Benediktu dvanáctý ročník Dnů vína. Oblíbená degustační prezentace vinařů z Moravy a Čech, doplněná dobrým jídlem, zábavou a hudbou, se bude jako obvykle konat po dva dny – ve čtvrtek 18. a pátek 19. dubna odpoledne a večer.

Návštěvníci dnů vína se mohou těšit na „staré známé“ – vinařství Lahofer, Němeček, Zapletal, Sing Wine, Šebesta, Šlechtitelskou stanici z Velkých Pavlovic či ZD Němčičky. Nově svá vína nabídne vinařství Geltschberg Wines z Litoměřic a moravský vinař Marek Gertner. Pořádající společnost Bela Most bude nabízet dovozová vína, především červená z Francie a Portugalska, portské víno nebo perlivé z Itálie. „Základem nabídky budou opět suchá vína. V posledních letech ale vidíme i posun zájmu směrem k polosuchým vínům a velkým trendem jsou pak vína perlivá,“ vysvětluje Jiří Puc. Nabídku nápojů doplní sladkostmi Cukrárna u Radnice z Litvínově, sýry z Sýrárny na třídě Budovatelů v Mostě a uzeniny z Benediktu.

Stejně jako v minulosti přivítá návštěvníky moderátorka obou dnů Markéta Sochorová a k dobrému vínu bude hrát tradiční moravská cimbálová muzika. „Vloni dorazilo kolem sedmi stovek návštěvníků. Stejně jako vloni připravujeme pro případ horšího počasí a většího náporu milovníků vína venkovní stan,“ říká Jiří Puc. Pro návštěvníky je připravena i anketa, v níž mohou označit své oblíbené značky. Každý večer se pak z anketních lístků losují výherci zajímavých, především tekutých cen.

Vstupné na degustační odpoledne na Benediktu zůstává stejné – 350 Kč. Sportovní a vzdělávací centrum bude návštěvníkům otevřeno od 15,00 do 20,30 hodin.