e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Výběrčí daní budou mít novou budovu

publikováno: 20.3.2002, kategorie: Zajímavosti, autor: K. Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V Mostě se v již v dubnu začne stavět zbrusu nový finanční úřad. Ten dosud sídlí v tzv. Kordech pod Žateckou ulicí a do nových prostor by se úředníci měli přestěhovat již z rok. Stavba nové šestipodlažní bezbariérové budovy přijde daňové poplatníky za neuvěřitelných 68 milionů korun. Stát by měla v prostoru současného parkoviště mezi Priorem a poštou.
Výběrové řízení na dodavatele stavby vyhrál českolipský Stavební podnik Ralsko ve sdružení s ústeckým závodem Stavby silnic a železnic. Investorem této významné státní zakázky je Česká republika – Finanční ředitelství v Ústí nad Labem. Autorem architektonického návrhu a zároveň zpracovatelem projektové dokumentace je architekt Jiří Jarkovský z Litoměřice. Technický dozor bude provádět Ingservis Ústí nad Labem.
Podle představitelů Stavebního podniku Ralsko jde o první investici z veřejných prostředků takového rozsahu, která v Mostě vznikne od roku 1989. Nezbývá než dodat - bohužel. Mostecko by si jistě se svou dvacetiprocentní nezaměstnaností zasloužilo důležitější stavby - od silnic přes hraniční přechod po síťování pozemků pro průmyslové zóny, než je nová administrativní budova. Zvlášť, když s přibývajícím počtem nezaměstnaných stále klesá počet daňových poplatníků.