e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V mostecké škole vzniká nová elektro laboratoř. Díky daru od teplárny

publikováno: 11.5.2023, kategorie: Vzdělávání, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Komořanská teplárna poskytla Střední škole technické ve Velebudicích dar ve výši téměř 340 tisíc korun na vybudování nové, moderní učebny. „Tato učebna bude sloužit pro studijní obor elektrotechnika a bude to elektrotechnická laboratoř. Žáci se dostávají po maturitě do různých firem, které pracují s moderní technikou, a je důležité, aby na techniku, která je již běžně k dispozici v praxi, byli připraveni,“ říká Jiří Vavřík, zástupce ředitele pro odborný výcvik.

Elektro laboratoř teprve vzniká, pro výuku však učebna slouží již nyní, kdy se teprve připravuje. Všechny zednické, instalatérské, sádrokartonářské  a truhlářské práce totiž provádí přímo zdejší žáci, jako součást své praktické výuky. „Pro žáky je nejlepší, když udělají práci, která v reálu zůstane. U toho se hodně naučí a zároveň vznikne práce, která má už nějakou hodnotu,“ hodnotí Jan Vrátil, učitel zednického oboru.

Podpora kvalitního školství je už dlouhodobě v centru zájmu teplárenských společností. Jen v loňském roce společnosti United Energy a Severočeská teplárenská podpořily oblast vzdělávání dary přesahujícími 1 300 tisíc korun.

Foto: Tomáš Branda.