e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nebaví vás homeoffice? Přijďte pracovat na hrad!

publikováno: 9.4.2021, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Horní Hrad u Stráže nad Ohří, který v posledních letech pomalu vstává ze zříceniny, volá dobrovolníky. Pokud si chcete trochu protáhnout tělo na homeoffice, nebaví vás být zavření mezi čtyřmi zdmi bytu nebo studovat jen přes počítač, můžete přijet pomoci a zároveň strávit příjemné dny na hradě.

"Vítáme všechny hodné a pracovité duše," vyzývá kastelán a majitel zámku Pavel Palacký. Ten společně s dobrovolníky už řadu let opravuje a zvelebuje zámek Horní Hrad u Stráže nad Ohří. "Chcete nějak smysluplně využít volný čas a ještě udělat dobrý skutek? Zúčastněte se naší unikátní pracovní terapie a pomozte při jarním úklidu hradu. Nocleh, strava a pracovní povolení zajištěno," dodává. 

Horní Hrad je obvykle otevřený po celý rok a návštěvníky vítá i v zimě. Tvrdě na něj proto dopadla opatření, která mu neumožňují získávat peníze ze vstupeného. I během lockdownu však pokračují na hradě práce. 

"Ani v době nucené pauzy jsme nezaháleli a na hradě opravovali co se dalo. Rekonstrukcí prošly hned tři sály a že je opravdu na co se těšit. Navštívit tak můžete například zbrusu nový Klenební sál," láká hradní pán na budoucí prohlídky. Opravami prošly také ubytovací prostory, což potěší jak brigádníky, tak budoucí hosty, které čeká ubytování v historických komnatách s prvky moderního zázemí. Celková ubytovací kapacita je dnes 69 lůžek a navíc je možné stanovat i pod hradem.

Pokud chcete vyrazit na brigádu, pište na mail hradni.celadka@hornihrad.cz.