e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mladí záchranáři soutěžili na Benediktu

publikováno: 8.6.2023, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední květnové úterý ožil areál Benediktu v Mostě. Sešli se zde žáci 7. a 8. tříd základních škol Mostecka, aby si zasoutěžili na 10. ročníku soutěže Mladý záchranář 2023. Tu pro ně připravil Územní odbor Most, HZS ÚK ve spolupráci s dalšími složkami integrovaného záchranného systému. Tradičním sponzorem klání, jehož záměrem je prohloubit u dětí znalosti a dovednosti v záchranářské problematice, byla společnost United Energy.

„Cílem pro všechny soutěžící je vyzkoušet si a připravit se na možné reálné situace, s kterými mohou přijít v běžném životě do kontaktu,“ říká k soutěži Zdeněk Bláha, ředitel Územního odboru Most, HZS a Michal Radoš z pracoviště prevence ho doplňuje: „Podle mě má tento vzdělávací program ohromný smysl a myslím si, že by to mělo být více a hlouběji prezentované jak ve školní výuce, tak formou těchto soutěží.“ 

Na Benediktu čekalo na školní týmy 12 stanovišť s úkoly. V cíli pak polní kuchyně obrnických hasičů, ukázky z výcviků psů městské policie a konečně vyhlášení výsledků. Ceny pro nejlepší družstvo, jako každoročně, věnovala společnost United Energy. „Mezi priority naší podpory patří zejména vzdělávání a bezpečnost a Mladý záchranář v sobě kloubí obě tyto oblasti. Je vidět, že vzdělávání formou hry děti baví, navíc jsou v přírodě, v pěkném prostředí,“ říká Miloslava Kučerová, tisková mluvčí teplárny. Že to byla zábava, potvrzují samy děti: „Mně se nejvíce líbily slepé mapy, ale chtěl bych jich víc. A po tom asi ještě stříkání z hadic na terč,“ upřesňuje Oliver Hejmanovský, žák 10. ZŠ v Mostě.