e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplický Advent v novém: Trhy se stěhují na kolonádu Domu kultury

publikováno: 1.12.2023, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Město Teplice letos zcela inovovalo svůj adventní program. Vánoční trhy se přesouvají na kolonádu Domu kultury Teplice, kde také bude probíhat každý prosincový den až do Vánoc program. Zábavu navíc zpestří venkovní ledová plocha.

Teplické Vánoce 2023 budou oficiálně zahájeny 1. adventní neděli, tedy 3.prosince ve 14,00 hodin tradiční Teplickou vánočkou. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se uskuteční v 17,00 hodin na náměstí Svobody. Stejně jako v minulých letech se uskuteční akce Na synkopách do Vánoc, konkrétně v sobotu 2. prosince od 14,00 hodin na náměstí Svobody. 

Většina dalšího programu už pak bude probíhat pod lázeňskou kolonádou. Trhy zpestří živá zvířátka, betlém, ukázky řemesel a atrakce pro děti. Od 2. do 24. prosince budou stánky otevřeny každý den od 10,00 do 18,00 hodin, v některým případech i déle.

Akce bude doplněna bohatým kulturním programem, kde se představí např. Divadlo Na Klice, VIVAJump, ZUŠ Teplice, Pěvecký sbor Pramínek, Pavel Houfek, Milan Drobný, Marcel Zmožek, Václav Noid Bárta, Jakub Smolík, Josef Vágner a další. Program bude probíhat na podiu u Domu kultury.

Provoz kluziště začíná již 1. prosince, denně bude pro návštěvníky otevřeno od 9,00 do 21,00 hodin a to až do 7. 1. 2024 na kolonádě u Domu kultury Teplice.

Podrobný program Adventu v Teplicích najdete v Kalendáři akcí.