e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Chomutově začíná v pátek festival Otevřeno

publikováno: 1.6.2023, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Festival Otevřeno nabídne stejně jako každý rok pestrou směs divadla, hudby, literatury a výtvarného umění na řadě míst Chomutova. V pátek 2. června ho odstartuje divadelní představení žáků zdejší ZUŠky. Hlavní program se pak odehrává od 13. června a vyvrcholí hudebním festivalem v atriu knihovny v sobotu 16. června.

Program festivalu:

pátek 2. června
21,15 hodin - u divadla
Základní umělecká škola T. G. Masaryka: Osobní strážce. Nastudovali žáci Základní umělecké školy v Chomutově a hosté, podle filmové předlohy The Bodyguard z roku 1992.

úterý 13. června
9,30 a 11,00 hodin - atrium knihovny
Divadlo Loutky a buchty: Detektiv Emil a králík s velkýma ušima. Buchty a loutky jsou alternativní loutkové divadlo, hrající pro děti i dospělé, oceněné v řadě českých a mezinárodních festivalů.

středa 14. června
17,00 hodin – galerie Špejchar
Josef Formánek: Cesty okolo duše a světa. Autorské čtení, promítání filmů, fotografií a povídání spisovatele Josefa Formánka o pralese, šamanech, pití i nepití, víře a laskavosti. Jako host vystoupí písničkář Tadeáš Jezbera.

čtvrtek 15. června
19,00 hodin – atrium knihovny
Gaisslers Hofcomoedianten: Pudl a Pudr aneb Fantastické počátky barokního divadla v Čechách. Autorský muzikál inspirovaný pražskými divadelními událostmi z let 1617 a 1627. Roztančené divadlo v unikátních barokních kulisách jezuitského areálu.

pátek 16. června
18,00 hodin - Kamencové jezero
Bratři. Jiří a Ondřej Veselí jsou dvojčata, jejich hudba se pohybuje na hranici taneční elektronik“, techna a ambientní hudby. V roce 2020 byli Bratři nominováni na cenu The Music Moves European Talents.
20,00 hodin - Kamencové jezero
Ventolin. Hudebník, zpěvák a diskžokej, věnující se elektronické hudbě.

sobota 17. června – atrium knihovny
15,00 hodin – Frankie Paul John. Chomutovská poprocková kapela, jež vznikla v roce 2018 a věnuje se interpretaci hitů domácí i světové produkce.
16,30 hodin – Schodiště (ex Nahoru po schodišti dolů band). Koncert ke 40. výročí vzniku kapely
18,30 – Dunaj. Hudební skupina vznikla v roce 1986 v Brně, mezi její členy patřila například zpěvačka a houslistka Iva Bittová. Dnes vystupuje v sestavě Vladimír Václavek, Josef Ostřanský a Pavel Koudelka
20,15 - Flamngo Reunion Session. Kapelou prošli zpěváci jako Petr Novák, Karel Kahovec, Viktor Sodoma nebo Vladimír Mišík. Současná sestava se opírá o dvojici původních členů, která pamatuje zlatou éru v době vydání legendárního alba „Kuře v hodinkách" ,Pavla Fořta (kytara) a Vladimíra „Gumu“ Kulhánka (baskytara). Doplňují je Jan Holeček (klávesy, zpěv), Jiří „Zelí“ Zelenka (bicí, vokály) a Vladimír „Boryš“ Secký (klarinet, klávesy).

neděle 18. června
19,00 hodin – sklepení kostela sv. Kateřiny
Fekete Seretlek a Studiio Damúza: Kar. Divadlo objektů a koncert na motivy Anny Kareniny. Pestrý kabaret staví a nastoluje dramaturgii živou, živočišnou a autorsky zpracovanou hudbou.

Foto: Festival Otevřeno, vystoupení ZUŠ Chomutov.