e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hlasování v Klášterci skončilo, radnice vybuduje nová hřiště i chodník

publikováno: 17.12.2021, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V Klášterci nad Ohří skončilo hlasování obyvatel pro projekty v participativním rozpočtu Společně pro Klášterec. Do hlasování v anketě o to, které projekty se budou příští rok ve městě realizovat, se zapojuje stále víc lidí. Radnice má připraven milion korun a opět bodovala dětská hřiště a odpočinkové zóny.

"Hlasovalo 1339 lidí, což je téměř o 300 více než v loňském roce. Děkujeme všem aktivním navrhovatelům i všem, kterým není Klášterec nad Ohří lhostejný," říká vedoucí odboru komunikace Adéla Václavíková. "Na projekt Společně pro Klášterec je vyčleněn 1 milion Kč, přičemž maximální náklady jednoho projektu jsou 250 tisíc Kč, realizovat se tak v příštím roce budou s největší pravděpodobností první čtyři," dodává.

S velkým odstupem získal nejvíc hlasů projekt Zbyňka Blocha na vybudování hřiště a odpočinkové zóny v ulici Boženy Němcové. Dalšího hřiště by se měli dočkat obyvatelé Klášterecké Jeseně a v královehradeckém cykloparku. Podporu obyvatel měl také nápad na vybudování chodníku či nášlapů za kulturním centrem, kudy si lidé často zkracují cestu.

Ani zbývajících pět projektů ale nemusí zcela zapadnout. "Zařadíme je do zásobníku projektů k případné pozdější realizaci," vysvětluje Adéla Václavíková.

Foto: Město Klášterec nad Ohří.