e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 14. až 16. června

publikováno: 12.6.2024, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Červnový víkend nabídne hned dva pivní festivaly, v Kadani a na Červeném Hrádku. Koná se také řada hudebních festivalů a koncertů pod širým nebem, velký hornický festival ve Freibergu, květinové slavnosti v Oseku nebo běžecké závody v Žatci a více než desítka dalších akcí.

Pivní festival
Na zámku Červený Hrádek se koná v sobotu 15. června festival pro všechny milovníky piva. Stánky s pivem a jídlem doplní živá hudba, otevřeno bude od 13,00 do 21,00 hodin. Další přiležitost ochutnat regionální piva bude v sobotu ve Vejprtech v Krušných horách. Od 14,00 hodin se tam koná na hranici česko-saská pivní slavnosti. Čekají vás speciality saského a českého pivovarnictví, ale také obří fotbalové šipky, hudba, kulinářské speciality a zábava pro děti.

Pivní slavnosti
Také Františkánský klášter v Kadani bude v sobotu odpoledne patřit milovníkům piva. V zahradě se představí dvanáct regionálních pivovarů a chybět nebude ani dobré jídlo a živá hudba v podání kapel Coffee To Help, The Crash, Flám a Plzeňští dudáci. V programu je soutěž O kadaňský korbel a pivní kvízy. Zahrada bude otevřena od 13,00 di 19,00 hodin. 

Blatenská koza
V obci Blatno u Chomutova se v sobotu od 15,00 hodin koná festival Blatenská koza. Pro děti je připravena pohádka a zábava, hrát budou kapely Primitiv akustik, Beatový družstvo, Waste, Jumpeck, Re-play whiskey music band.

Pěškobus za heimatstilem
Spolek A dál? pokračuje tento víkend s vycházkami, zaměřenými na popularizaci architektury v Žatci. Na konkrétních příkladech v žateckých ulicích představí v sobotu 15. června německé stavitelství v českém pohraničí. Podrobnější informace v článku Pěškobusem za architekturou českých Němců.

Historický pochod
Lounský odbor Klubu českých turistů vznikl roku 1894 a organizovaní turisté se na svůj první společný výlet vydali směrem na Peruc podél řeky Ohře. Tento pochod teď budou turisté společně s Oblastním muzeem v Lounech opakovat v sobotu 15. června. Kam se můžete vypravit a kdy, se dozvíte v článku Turisté z Loun oslaví výročí historickým pochodem.

Zahradní slavnost
Psychiatrická léčebna v Petrohradě pořádá v sobotu 15. června tradiční slavnost, kdy se otevírají dveře petrohradského zámku. Během dne vystoupí Swing Band, 4 tenoři - Marian Vojtko, Michal Bragagnolo, Pavel Vítek a Jan Kříž, zahraje také dechovka nebo country kapela, vystoupí mažoretky a můžete se zapojit do mozaikové dílny.

Bergstadtfest
V saském Freibergu začíná ve čtvrtek 13. června velký festival Bergstadtfest. Nabízí více než stovku různých akcí po celém městě. Program odstartuje v 18,00 hodin, kdy je na Obermarktu naražen pivní soud a je zvolena královna stříbrného města. V pátek se koná dětský průvod, vrcholem festivalu je velká tradiční hornická přehlídka v neděli dopoledne, kdy ulicemi starého města pochoduje přes 800 horníků a hutníků za doprovodu sedmi hornických kapel. Po celém městě se koná řada párty, vinných a pivních trhů.

Urban Challenge
V Žatci se můžete o víkendu zapojit do městského běžeckého závodu, který prověří vaši fyzickou i psychickou připravenost v podobě překážek situovaných převážně z prostředí města, tedy například přelezení stěny, plazení, přeskok přes auta a podobně. Noční běh pod názvem Army Urban Challenge startuje v pátek 14. června od 21,00 hodin a zahrnuje i rodinný běh. V sobotu pak závod pokračuje trasami pro děti i dospělé na 5, 10 a 15 km, registrace od 7,30 hodin. Akce se koná na stadionu Flora a připraven bude doprovodný program včetně účasti Armády ČR.

Horský výlet
Klub českých turistů, odbor Krupka zve na sobotu 15. června všechny nadšené turisty na další výlet z oblíbené série Po stopách Davida. Tentokrát můžete vyrazit na trasu, vedoucí z Komáří vížky přes Cínovec a Vitišku, až do Mikulova. Sraz účastníků tradičně po 9. hodině na autobusové zastávce Krupka - Bohosudov, MěÚ. Odjezd autobusu směr Komáří vížka v 9,22. Délka trasy cca 20 km. S sebou vhodné obutí, oblečení, svačinu a hlavně dobrou náladu. 

Divadlo na hradě
Na mosteckém hradě Hněvín hraje tento víkend Městské divadlo v Mostě. Od pátku do neděle můžete večer vidět představení Sluha dvou pánů a na neděli od 14,00 hodin je pro děti připraveno představení Maxipes Fík.

Duchcovské divadlo slaví
Divadlo M z Duchcova slaví 30 let své existence. Benefiční večer se koná v pátek 14. června od 19,00 hodin v sídle divadla v ulici Bílinská.

ČEZFEST
Třídenní rodinný festival, který putuje po regionech Česka a přináší zdarma koncert, sport a kino, dorazí o víkendu do Chomutova. Program bude probíhat na starém stadionu za halou. Ve čtvrtek od 21,00 hodin můžete vidět francouzský film Amélie z Montmartru, v pátek od 19,00 hodin zahrají Sebastian a MIG 21 a v sobotu 15. června se od 10,00 do 18,00 hodin koná sportovní den pro celou rodinu.

Osecká kytara
Na koupališti v Oseku se v sobotu 15. června od 15,00 hodin koná tradiční folkový festival. Hrát budou Petr + Karlos, Epydemye, Slunovrat, Hurricane a Hřích, host Anežka Kuchaříková.

Prohlídka parku
Nedělní procházku zámeckým parkem v Klášterci nad Ohří si můžete zpestřit odborným výkladem průvodce Františka Kroupy, který vás zasvětí do přírodních zajímavostí parku. Sraz je v 15,00 hodin u kašny před zámkem, vstupenky v infocentru.

Květinová slavnost
2. ročník jarně-letní květinové slavnosti se koná v sobotu 15. června od 11,00 hodin na nádvoří cisterciáckého kláštera v Oseku. Potkáte se tam s květinami, bylinkami i různými výrobky s motivem květin. Nabízet se budou zahradnické potřeby, keramika, proutěné košíky, svíčky. Ochutnáte a nakoupíte domácí sirupy, bylinkové čaje, medové výrobky. Můžete si také vyzkoušet praktické ukázky vazby kytic i s výukovou pro zájemce. Je připravené malování s lektorkou, sázení rostlinek pro malé zahradníky, divadelní představení pro děti a k dispozici bude pojízdná kavárna a občerstvení.

Svatoantonínské slavnosti
Městské slavnosti s poutí svatého Antonína se konají o víkendu 14. až 16. června v letním areálu Bomba v Lomu na Litvínovsku. Páteční večer bude patřit hudbě, sobota pak dětskému dni a odpoledním koncertům, v neděli si můžete užít pouťové atrakce. Podrobnosti v Magazínu.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí

Foto: iStock.