e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na novoroční víkend 31. prosince až 2. ledna

publikováno: 29.12.2021, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Silvestrovské párty a večírky jsou letos hodně omezené, ale zato s venkovními a hlavně sportovními akcemi se doslova roztrhl pytel. Na Silvestra i na Nový rok můžete vyrazit na túry, běhy a cyklistické vyjížďky, ale třeba i na koupačku, retrofotbal nebo rytířský turnaj.

Výšlap na Kočičák
Muzeum československého opevnění na Kočičáku pořádá jako každý rok silvestrovský výšlap na Kočičák u Chomutova. Mezi 10. a 15. hodinou můžete dorazit do muzea, kde vás čeká občerstvení i pamětní list. Letošní novinkou bude dobový fotbalový turnaj v dresech z 1. republiky, který začíná ve 12,00 hodin. Turnaj je veřejný, přihlášky na místě do půl dvanácté, podmínkou dobové dresy a počet hráčů 4+1.

Silvestrovský rytířský turnaj
Na zámku v Pátku nad Ohří na Lounsku se v pátek 31. prosince koná vystoupení skupiny historického šermu Lammer. Na zámeckém nádvoří uvidíte rytířské souboje, výcvik malých rytířů, ukázky zbraní a můžete vyrazit na prohlídky zámku. Začátek ve 13,00 hodin.

Výstup na Loučnou
Přátelé outdoorových sportů z Meziboří pořádají tradiční zimní výstup na nejvyšší vrchol našeho okresu Loučná. Sraz je ve čtvrtek 30. prosince v 10,00 hodin v Meziboří u „Družice“. Výstup trvá asi 1,5 hodiny a pomůže vás spálit nadmíru vánočních kalorií.

Silvestrovský běh
Na Benediktu v Mostě pořádá mostecký atletický klub veřejný silvestrovský závod. Prezentace se koná od 8,30 hodin v budově 18. základní školy, jednotlivé kategorie od nejmenších dětí postupně startují od 9,00 hodin. Hlavní závod na šest kilometrů představuje tři kolečka kolem Benediktu a startuje v 10,30 hodin. Startovné 20 Kč děti, 50 Kč dospělí.

Rodinný Silvestr
Program pro rodiny s dětmi nabídne v pátek 31. prosince v podvečer město Litvínov. Odehrávat se bude v zámeckém parku, kde od 17,00 hodin uvidíte videoprojekce na budovu zámku, kejklíře s ohněm a také rodinu Valdštejnů. Ti doprovodí s ponocným návštěvníky do Voigtových sadů, kde proběhne ohňostroj s barokní hudbou.

Koncert na náměstí
Město Most pořádá na 1. náměstí na Silvestra koncert Michala Hrůzy, otevřené budou také stánky na farmářských trzích. Koncert začíná v 17,30 hodin, od 19,00 hodin vybuchne na Hněvíně ohňostroj.

Novoroční koncert
Severočeská filharmonie Teplice zahájí rok 2022 tradičním novoročním koncertem, který zazní v Domě kultury v Teplicích 1. ledna od 13,30 hodin. Na programu je Dvořák, Brahms, Chačaturjan, Strauss a Fučík a chybět nebudou klasické skladby jako Na krásném modrém Dunaji či Uherský tanec, které obvykle uvádí na Nový rok vídeňská filharmonie.

Novoroční jízda
Pokochat se krásou starých aut můžete 1. ledna při novoroční jízdě veteránů. Startuje ve 13,00 hodin u muzea veteránů v Litvínově. Pokud takové auto máte, můžete se přidat, trasa měří asi 40 kilometrů.

Novoroční pochod
S duchcovskými turisty můžete vyrazit na Nový rok na pochod na vrchol Stropník. Start je v 11,15 hodin v Oseku u pomníku katastrofy na dole Nelson. Můžete si vybrat mezi trasami 10 a 12 kilometrů.

Nový rok na kole
Firma Koloshop pořádá na Teplicku veřejnou novoroční vyjížďku. Asi třicetikilometrová trasa po asfaltu startuje ve 13,00 hodin u Koloshopu v Teplicích, vede okolo jezera Milada a končí v Teplicích na Hvězdě.

Novoroční hobby jízda
Další vyjížďku pro cyklisty bez rozdílu věku a výkonnosti připravuje Cyklopoint v Mostě. Sraz je ve 13,00 hodin u kašny na 1. náměstí v Mostě. Připravena bude krátká trasa pro rekreační a dlouhá pro sportovní cyklisty. Zakončení v restauraci U Kojota.
Stejnou akci pořádá Cyklopoint také v Chomutově. Sraz je zde ve 13,00 hodin před prodejnou v Otvicích, trasa měří 13 nebo 23 km, zakončení v restauraci Kamenný vrch.

Ohňostroj nad rybníkem
Zatímco většina ohňostrojů vypukne přesně po půlnoci, v Duchcově začíná až 1. ledna v 18,00 hodin. Uvidíte ho nad rybníkem Barbora.

Novoroční ráchání
Vstoupit do Nového roku osvěžujícím způsobem můžete na Kamencovém jezeře v Chomutově. Ve 13,00 hodin tu mají sraz všichni otužilci a začíná Novoroční ráchání.

Foto: Pixabay.