e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na novoroční víkend 29. prosince až 1. ledna

publikováno: 27.12.2023, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední dny roku, stejně jako ten první v roce 2024, můžete prožít aktivně. Na Silvestra si můžete zaběhat, projít se, podívat se na historické rugby nebo vstoupit do chladné Ohře. Na Nový rok vás pak čeká vyjížďka na kolech nebo jízda vlakem.

Za pohádkou
Děti můžete vzít v pátek 29. prosince v 17,00 hodin na Povídání o pejskovi a kočičce do Divadla rozmanitostí v Mostě.

Do kina
Zimní kino na stojáka v letním kině v Lounech promítá v pátek 29. prosince vánoční klasiku Láska nebeská. Začátek v 17,00 hodin, teplé nápoje připraveny.

Běh na Jedlák
Pokud chcete prožít poslední den roku sportovně, vydejte se v 8,45 hodin ke koupališti ve Vysoké Peci na Chomutovsku. V 9,00 hodin startuje společný běh na vrch Jedlák.

Benefiční běh
Další příležitost spojenou s dobrým skutkem budete mít v Teplicích. V Zámecké zahradě se koná charitativní silvestrovský běh pro Živý dům, komunitní centrum, které budují Salesiáni v Teplicích. Sraz je v 10,00 hodin v Zámeckém parku a není nutné absolvovat trasu jen během.

Žatecký otužilec a utopenec
Pozvánka na silvestrovský ponor do řeky Ohře je určena pro všechny nadšené otužilce, ale i zvědavce, kteří si před oslavami budou chtít zpestřit poslední den v roce. Sraz je na Silvestra ve 14,00 hodin u Libočanského mostu v Žatci (ulice Stroupečská). Návštěvníky zabaví hudební produkce v režii DJ Čessnyho, na místě bude zajištěno i občerstvení a budete si tak moct dát něco teplého na zahřátí.

Výšlap na Kočičák
Na Silvestra si můžete vyšlápnout na vrch Kočičák nad Chomutovem, kde vás čeká otevřené Muzeum československého opevnění. Od 10,00 do 15,00 hodin bude připraveno občerstvení a pamětní list pro každého příchozího. V 11,00 hodin se uskuteční křest publikace Chomutovští důstojníci v boji proti třetí říši a ve 13,00 hodin ukázka dobového rugby.

Rodinný Silvestr
Tradiční rozloučení se starým rokem chystá město Litvínov. Od 16,00 hodin začíná rodinný Silvestr, v 17,00 hodin můžete vidět videoprojekci na budově zámku, v šest je připraven ve Voigtových sadech ohňostroj s hudbou a v 19,00 hodin zahraje na náměstí Míru skupina ABBA CZ Revival. Od 11,00 hodin budou na náměstí otevřeny trhy.

Loučení se Starým rokem
V pátek 29. prosince chystá Divadlo V Pytli na 1. náměstí v Mostě Loučení se Starým rokem. Program začíná v 15,00 hodin na pódiu vánočních trhů. V neděli 31. prosince je pak připraveno od 17,00 hodin silvestrovské překvapení a v sedm večer ohňostroj.

Novoroční vlak
Na trať Doupovské dráhy vyrazí z Kadaně vlak v pondělí 1. ledna. Z Kadaně odjíždí v 10,16 hodin, jede přes Vilémov, Kadaňský Rohozec a Krásný Dvůr do Podbořan a zase zpět. Návrat do Kadaně ve 13,32 hodin.

Novoroční bruslení
Ledová aréna v městském parku v Chomutově je otevřena na Silvestra i na Nový rok, a to od 10,00 do 19,00 hodin. Stejně tak bude otevřeno kluziště u Domu kultury v Teplicích, od 9,00 do 21,00 hodin.

Novoroční hobby jízda
Letos podesáté se v Mostě koná novoroční cyklovyjížďka. Start je v pondělí ve 13,00 hodin před prodejnou Bikemax v ulici J. Purkyně. Trasu okolím města přizpůsobí pořadatelé aktuálnímu počasí. Zakončení jízdy je v restauraci U Kojota.

Novoroční pochod
Z Oseka se můžete vydat na pochod na vrch Stropník v Krušných horách. Start je na Nový rok v 11,00 hodin od pomníku Nelsonské katastrofy v Oseku. Trasy pochodu: 10 km Osek (pomník) – Rýzmburk - chata Máňa – Rýzmburk - Osek (pomník) nebo 12 km s výstupem na Stropník.

Novoroční ohňostroj
Ohňostroj v Duchcově si můžete užít až první lednový den. U rybníka Barbora začíná hudební program v 17,00 hodin, samotný ohňostroj vypukne nad rybníkem v šest hodin.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí

Ilustrační foto: iStock.