e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Malý rockový Most tento pátek v rokáči

publikováno: 7.2.2023, kategorie: Hudba, autor: Vašek Purchart

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecký hudební spolek pořádá šestý ročník hudebního festivalu Malý rockový Most. V pátek 10. února večer vystoupí na pódiu mosteckého Rokáče Vinohrady kapely Deviant, Modrej kohout, Cumbal a Sklap.

Teplická kapela Deviant má na kontě již dvě studiová alba. První album "Jsem to já" vyšlo v roce 2017. K albu byly natočeny dva klipy: Deviant a Reklamy. Na podzim roku 2019 vyšlo druhé studiové album Co bude dál...? Bohužel kapela neměla moc štěstí na zpěváky a krátce po natočení druhého alba museli kluci hledat nového frontmana. Na společném koncertu v mosteckém Rokáči Vinohrady, se seznámili s Luďkem Folkmanem, kde vystupoval s kapelou Velryba. Aktuálně tedy hrají ve složení Luděk Folkman - zpěv, Jirka "Black" Černý - kytara, Kuba "Beroun" Novák - kytara, Tomáš "Kovťák" Kovtan - bicí a Ondra "Dederon" Duda - basa.

Kapela Cumbal vznikla na podzim 2009 po domluvě Luďka Kočára a Pavla Políčka, kteří hráli společně ve skupině Kutloch. Luděk dotáhl do Cumbalu kytaristu Pavla Žďárského a Polda bubeníka Vlastu Fridricha, taktéž bubeníka Kutlochu. Toho po čase vystřídal mladý bubeník Lojzík Slapnička. Kapela dává přednost vlastní tvorbě, ale nebrání se ani převzatým songům. Luděk Kočár - kytara, zpěv, Pavel "Babizna" Žďárský - kytara, Polda Políček - basa, Petr "Lojzík" Slapnička - bicí (na fotografii).

Děčínský Sklap zahraje v sestavě Zdeněk "Hrot'ák" Horák - basa, zpěv, Václav Vlček - bicí, Jakub "Kubajs" Cintula - kytara, zpěv, Jarda " Spiky" Kerda - kytara, zpěv a Petr Štrympl - zpěv.

Dále zahraje severočeská kapela Modrej kohout, kterou si můžete pamatovat z doby, kdy v ní působil Vláďa Šafránek. Nyní vystupuje v pozměněné sestavě se zpěvákem Luďkem Folkmanem, dále hrají Petr " Gege" Glöckner - sólová kytara, Luděk Kočár - kytara, Marián Benčič - basa a Tomáš Kovtan - bicí.