e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nahlédněte o víkendu do otevřených zahrad

publikováno: 6.6.2023, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Druhý červnový víkend se slaví po celé Evropě víkend otevřených zahrad. Připojí se také řada zámeckých parků i soukromých zahrad v Ústeckém kraji. Připravili jsme pro vás tipy na místa, kde se v sobotu a neděli 10. a 11. června chystají zajímavé programy.

Krásný Dvůr
O víkendu můžete vyrazit na komentované prohlídky. V sobotu ve 14,00 hodin vychází speciální nová trasa Údolím potoka Leska. V osm večer pak začíná večerní komentovaná prohlídka, další vyjde v neděli v 10,00 hodin a program zakončí v 15,00 hodin koncert sboru Egerie v parku. Podrobnosti o krásnodvorském programu najdete zítra v Magazínu.

Stekník
Rokokový zámek na Žatecku láká do rozkvetlé zahrady na komentované prohlídky, které budou začínat po oba dny od 10,00 do 16,00 hodin vždy v celou. Součástí prohlídek bude krátké hudební vystoupení v zámecké sala terreně. Pro individální prohlídky jsou zahrady otevřené až do 17,00 hodin a přinést si můžete i vlastní piknikovou deku a užít si volné chvíle v parku.

Libochovice
Od 10. června ve skleníku zámeckého parku v Libochovicích otevřena výstava kaktusů. V sobotu 10. června od 13,00 hodin jste zváni na komentovanou prohlídku parkem s odborníkem, při níž se seznámíte s historií západního parteru, tedy běžně nepřístupné části zámeckého parku.

Klapý
Cestou z Libochovic se můžete také zastavit v Levandulové zahradě v Klapém. I ta bude o víkendu otevřená návštěvníkům. V 11,00 a ve 14,00 hodin začínají komentované prohlídky zahradou o pěstování a užitku levandule. Otevřena bude od 9,00 do 16,00 hodin i kovárna, vinotéka, sklep dekorací, krámek s kvítím a stylová kavárna v přírodě s levandulovými specialitami.