e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Duchcov bude žít o víkendu Casanovskými slavnostmi

publikováno: 6.6.2023, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jednoho ze svých nejslavnějších obyvatel si o víkendu připomíná město Duchcov. Tradiční Casanovské slavnosti začnou v pátek 9. června večer příjezdem Casanovy na zámek. V sobotu pak bude program pokračovat koncerty, programy pro děti, jarmarkem.

Už ve čtvrtek 8. června se na zámku koná sváteční recitál houslisty Jaroslava Svěceného, v jehož úvodu budou předány ceny města Duchcova. Hlavní program začíná v pátek v 18,00 hodin příjezdem Casanovy na zámek a premiérou open air hudební komedie Casanovovy námluvy Divadla M s hostem Mojmírem Maděričem. V zámeckém parku pak vystoupí skupina Maniac a Olga Lounová.

Sobotní program bude probíhat na několika scénách. Na náměstí Republiky se koná fler jarmark, na nádvořích zámku zase bude staročeský jarmark a vystoupení šermířů. Zadní část zámecké zahrady bude patřit dětem, od 13,00 hodin se koná pohádkový dětský den s kejklířem, pasováním panošů a ukázkami rytířských dovedností na koních.

Na hlavní scéně v zámecké zahradě bude znít hudba už od 10,00 hodin, dopoledne vystoupí děti z místních škol, odpoledne pak třeba skupiny Portless, Pekař, Pavel Callta a na závěr Rammstein Tribute show. Program uzavře v jedenáct hodin ohňostroj. Na rockové scéně začíná program ve 14,00 hodin a mimo jiné tam zahraje Gaia Mesiah či Marpo.

Gymnázium Duchcov připravilo na sobotu Den otevřených dveří, sportovní turnaje se konají na volejbalových kurtech, florbalový turnaj v areálu ZŠ Sochora, na Zrcadlovém rybníčku zámeckého parku se můžete projet na kánoiích. Otevřena bude i vyhlídková věž kostela Církve československé husitské.