e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Výstava fotografií v The Most café podpoří nemocné

publikováno: 27.2.2024, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Již od roku 2008 se každoročně poslední únorový den připomíná jako Světový den vzácných onemocnění. Konec měsíce proto patří osvětě a boji s těmito chorobami. Zapojit se můžete například v kavárně The Most café v Mostě, kde se ve čtvrtek 29. února koná vernisáž výstavy fotografií.

Výstavu fotografií připravila pacientská organizace Parent Project. Neziskovou organizaci založili rodiče, jejichž děti se narodily se svalovou dystrofií Duchenne/Becker a dalšími vzácnými nervosvalovými onemocněními raného věku. V ČR působí od roku 2001, kdy navázala na fungování stejnojmenné organizace v USA, založené v roce 1994. "Naším posláním je prosazovat a hájit zájmy pacientů a členů, vytvářet podmínky pro zlepšení a zajištění kvalitnějšího života, zajišťovat komplexní péči a podporovat dostupnost účinné léčby," uvádí organizace Parent Projekt. Jejím cílem je také vzdělávání a širší zapojení veřejnosti.

Vernisáž výstavy fotografií se bude konat v kavárně The Most café pod mosteckou radnicí ve čtvrtek 29. února od 17,00 hodin. Fotografie si tam poté můžete prohlédnout až do 12. dubna.