e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Děti z Krušných hor oslaví svůj den v námořnickém

publikováno: 6.6.2017, kategorie: Pro děti, autor: Radka Malkusová

Sdílet: facebook twitter google+

Přímořskou atmosféru na horách si budou moci užít děti v Nové Vsi v Horách na Litvínovsku, kde obec v sobotu 10. června pořádá Den dětí. Odpolední dětská slavnost je první ze série akcí společného česko-německého projektu nazvaného Plujeme na lodi společně.

„Onou společnou plavbou je myšleno samozřejmě partnerství se sousedním Deutschneudorfem, ale vtáhli jsme ji i do programu dětského dne,“ vysvětluje starosta Nové Vsi David Kádner.

V sobotu 10. června čeká děti v parku před obecním úřadem pestrý program, kde nebudou chybět námořníci i piráti. Masky jsou samozřejmě vítané a během programu proběhne i soutěž o nejlepší masku. O zábavu se bude starat oblíbený Divadelní ansámbl Bezevšeho z Postoloprt a také kouzelník. Děti budou procházet stezkou se čtrnácti stanovišti a na nich plnit úkoly, samozřejmě za odměny. Program bude probíhat od 13 do 16 hodin a doplní ho hudební produkce, takže si děti i zatančí a zadovádí. „Zveme na program nejen děti z Nové Vsi, ale i z okolních horských obcí a pochopitelně i partnerské německé Nové Vsi. K dispozici bude tlumočník, ale věřím, že toho děti při hrách nepotřebují,“ dodává starosta.

Den dětí je první ze série akcí obce Nová Ves v Horách, podpořených z Fondu malých projektů Euroregionu Krušnohoří. Následovat budou poslední červencový víkend Novoveské slavnosti a v září Slavnosti jeřabin. „Poslední, už menší akcí pro naše občany, bude zájezd na vánoční trhy k německým sousedům,“ prozradil David Kádner.

Ilustrační foto: pixabay.com