e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na výstavby cyklostezky Ohře získal kraj dotaci

publikováno: 6.5.2024, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Ministerstvo pro místní rozvoj rozhodlo o spolufinancování krajských projektů Cyklostezka Ohře v úseku Litoměřice - Bohušovice nad Ohří a v úseku Libočany – Přívlaky. Výstavba by měla začít v září letošního roku.

V úseku Litoměřice - Bohušovice nad Ohří bude vybudováno 3 761 m vyhrazené komunikace pro cyklisty, která kvůli zvýšení bezpečnosti odvede cyklisty ze stávající trasy. Ta vede po komunikacích s vysokým provozem. Nová cyklostezka povede turisticky atraktivním územím údolí řeky Ohře. Předpokládaná výše celkových výdajů je 19,5 mil. Kč, příspěvek z prostředků EU je 16,6 mil. Kč, podíl Ústeckého kraje pak činí 2,9 mil Kč.

V části Libočany - Přívlaky dojde k vybudování 3 763 m vyhrazené komunikace pro cyklisty. Celková délka cyklostezky bude 5 034,134 m, a to včetně části cyklostezky, která bude ponechána s přírodním stávajícím povrchem bez úprav (cyklostezka zde prochází významnou přírodní lokalitou). Předpokládaná výše celkových výdajů činí 19,4 mil, z toho způsobilých 8,6 mil, příspěvek EU je 7,3 mil Kč a podíl Ústeckého kraje činí 1,3 mil Kč.

Oba úseky by měly hotové před prázdninami 2025.