e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Horníci z Olbernhau zvou na masopustní směnu

publikováno: 6.3.2024, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Nevšední zážitek při setkání s historií a hudbou nabízí v pátek 8. března hornický a hutnický historický spolek z Olbernhau v Sasku. Zažijete tradici masopustní směny s hornickým koncertem, a to v městském kostele.

„Fastnachtsschicht“ je každoroční hornická směna podle historického vzoru, která se konala kolem masopustního úterý. Při ní vždy faktor huti Saigerhütte bilancoval výsledky uplynulého roku.

U příležitosti 30. výročí obnovení havířského a hutnického historického spolku Saigerhüttenknappschaft a vzniku hudebního tělesa města Olbernhau v hornických krojích z roku 1831 se 8. března v městském kostele v Olbernhau uskuteční historická masopustní směna s koncertem.

Na koncertě zazní hornické melodie od písní až po tradiční saské hornické pochody. Prezentace a fotografie budou mapovat 30 let tradice a uctí památku zakládajících členů. Vstup na koncert je zdarma. Dobrovolné příspěvky budou využity na podporu práce s mládeží hornické organizace a hudebního tělesa. Koncert začíná v centru Olbernhau v 19,00 hodin.