e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Začíná Léto v Krušných horách

publikováno: 1.6.2017, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Čtyři měsíce vás budeme lákat do Krušných hor a podhůří. Nabídneme tématické výlety, poradíme s dopravou a jídlem, pozveme na zajímavé akce. Právě dnes začíná Speciál Léto v Krušných horách!

Potrvá od června do září, takže nemusíte spěchat a své výlety můžete plánovat celé prázdniny. Součástí největšího letošního Speciálu budou tématické výlety – po rozhlednách, zaniklých obcích, za hornickými tradicemi nebo lidovou architekturou. Nabídneme výlety pro pěší i cyklisty, pro menší i zdatnější. Nezapomene ani dny, kdy počasí nepřeje výletům do přírody a půjdeme do muzeí, zámků či aquaparků. Chybět nebudou také tipy do blízkého podhůří, které nabízí nejen dostatečnou turistickou infrastrukturu, ale i spoustu krásných míst s mnoha atrakcemi. Samozřejmě se z vrcholků hor podíváme na obě strany – tedy také do sousedního Saska, kde jsou s využitím Krušných hor coby turistické lokality trochu dále než Češi a nabízí spoustu atraktivit.

Celý Speciál připravujeme ve spolupráci s Destinační agenturou Krušné hory, takže se dozvíte o zajímavých akcích, které se v Krušných horách a v podhůří během léta konají. Už dnes můžeme prozradit, že se letos v létě agentura zaměří na vaše uši. Našimi dalšími partnery při přípravě Speciálu jsou třeba města Osek, Litvínov, Most nebo sport areál Klíny.

Pokud budete mít chuť, pošlete nám fotku z vašeho výletu do Krušných hor nebo nám napište, co byste se chtěli dočíst. Přejeme vám krásné Léto v Krušných horách.

Na fotografii: Jindřišská na Chomutovsku.