e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplické muzeum vypráví příběh šanovského pekařství

publikováno: 31.10.2022, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Ve čtvrtek 3. listopadu se v teplickém muzeu otevírá nová výstava Příběh jednoho pekařství. Přiblíží existenci a provoz pekařství a cukrářství v Teplicích – Šanově ve 20. a 30. letech 20. století. Vidět ji můžete až do února.

"Pekařství se nacházelo v domě „Zum Abendstern“ čp. 306/15 v ulici U Kamenných lázní. V tomto domě je doloženo pekařství již v 70. letech 19. století. Brzy po roce 1900 se majitelem domu stala rodina Kaschikových, která zde provozovala svůj podnik až do 2. světové války," vypráví kurátorka Pavlína Boušková. Dochované předměty z pekařství i z rodiny Kaschikových získalo muzeum v roce 1998 od tehdejší majitelky domu Alžběty Parmové. Právě z těchto předmětů byla uspořádána výstava, která potrvá od 4. listopadu do 26. února příštího roku. 

Návštěvníky čeká ukázka interiéru pekařství a cukrářství s posezením a prodejním pultem. Seznámí se také s osobními předměty a vybavením bytu majitelů pekařství. Navíc si budete moci koupit brožuru s vybranými prvorepublikovými recepty.