e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 2. až 4. června

publikováno: 31.5.2023, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První červnový víkend bude patřit dětským oslavám. Kromě toho přidáme den v pravěku, festivaly humoru a vína, módní přehlídku a také páteční noc kostelů, koncerty a festivaly.

Noc kostelů
Téměř 1800 kostelů, chrámů a kaplí je přihlášeno k letošnímu programu Noci kostelů, který se koná v pátek 2. června. Připravili jsme pro vás přehled více než dvacet míst, kam můžete vyrazit prožít páteční noc. Více se dozvíte v článku Noc kostelů otevře v pátek chrámy i kapličky

Víno a humor
Do Mostu zavítají o víkendu dva festivaly - vína a kresleného humoru. Mezinárodní festival kresleného humoru představuje do pátku 2. června kreslené vtipy v obchodním centru Central. V sobotu 3. června se potom přestěhují pod širé nebe na 1. náměstí, kde se koná slavnostní vyhlášení, doprovázené kreslířskými šou. Zároveň bude v sobotu 3. června na náměstí probíhat Festival s vína se stánky dvacítky vinařství. Probíhá od 10,00 do 22,00 hodin.

Koncert a dětský den
V sobotu 3. června koncertuje na Loučkách v Litvínově kapela Divokej Bill, začátek v 19,00 hodin. Hned v neděli 4. června se v areálu uskuteční dětský den. Startuje v poledne a děti čekají soutěže, autogramiády, vystoupení youtuberů, šermíři, pohádku zahraje Docela velké divadlo, hrát bude Support Lesbiens a Martin Maxa.

Den s pejsky
Dětský den v psím útulku se uskuteční v sobotu 3. června od 14,00 hodin v Litvínově (zahrádkářská kolonie U Bílého sloupu). Připraveny jsou soutěže a odměny, ukázky kynologů a zábava pro děti. Vstupným je cokoliv pro pejsky.

Den v muzeu
Další den děti se chystá v Podkrušnohorském technickém muzeu v Kopistech u Mostu. Děti čeká ukázka práce Městské policie, Báňské záchranné služby, hasičské techniky, rýžování granátů, jízda důlní kolejkou, střelba ze vzduchovky a další. Program probíhá od 10,00 do 14,00 hodin.

Běh na Resslu
V sobotu 3. června startuje v 11,00 hodin závod Ressl Kros Run na stejnojmenném kopci v Mostě. Start je v bývalém amfiteátru. Připraveny jsou tratě pro běh na 10 a 5 km a caniscross na 5 km.

Móda na náměstí
V Kadani můžete v pátek 2. června vyrazit módní přehlídku pod širým nebem na Löschnerově náměstí. Představí se na ní kadaňský Boutique Lucie a začíná v 18,00 hodin.

Festival na horách
Folkrockový festival se bude konat o víkendu v Loučné pod Klínovcem na plácku u česko-německých hranic. V pátek večer vystoupí Molly The Bloom a Black Ewe, v sobotu od 14,00 hodin se koná dětský den a poté zahrají Tequila, CV Band, Fei, Janek a kapela a Laura a její tygři.

Komorní koncert na zámku
Hudební festival Ludwiga van Beethovena pokračuje tento víkend koncertem na zámku Jezeří. Uskuteční se 3. června v 16,00 hodin a poslechnout si můžete houslistu Milana Al-Ashaba a klavíristu Adama Skoumala.

Nové dopravní hřiště
V Chomutově v ulici E. Krásnohorské se otevře v neděli 4. června nové dopravní hřiště. Od 10,00 do 12,00 hodin je pro děti připraveno malování na obličej, tvarování balónků, dopravní soutěže a divadelní vystoupení. S sebou kolo či odrážedlo.

Den v pravěku
V chomutovském muzeu se otevírá nová expozice archeologie a při té příležitost jste zváni do života našich předků před více než 2000 lety. V sobotu 3. června rozloží před muzeem svůj tábor Germáni. Podrobnosti se dozvíte v dnešním článku.

Den v zahradě
Dětský den můžete oslavit v neděli 4. června od 13,00 hodin v Klášterní zahradě v Žatci. Připravena bude dětská diskotéka, skákací hrady, soutěže, malování na obličej a vystoupení Pepe a Pipi.

Den na hipodromu
Dětský den na mosteckém hipodromu se bude konat přímo na Mezinárodní den dětí, tedy ve čtvrtek 1. června od 15,00 do 19,00 hodin. Připraveno je soutěžní odpoledne pro celou rodinu, program divadla VeTři a projížďky na koních.

Festival Otevřeno
V pátek 2. června začíná v Chomutově festival Otevřeno, který je kombinací divadla, výtvarného umění i hudby. Odstartují ho žáci Základní umělecké školy v Chomutově a hosté, který nastudovali podle filmové předlohy inscenaci Osobní strážce. Uvidíte ji v pátek 2. června od 21,15 hodin u divadla v Chomutově. Další program festivalu tento týden v Magazínu.

pARTy ve Františkánu
Františkánský klášter v Kadani ožije v sobotu 3. června festivalem. Začíná ve 12,00 hodin a těšit se můžete například na kapely J. A. R., Mucha, Mňága a Žďorp, Sto zvířat, Gaia Mesiah a další. Provází Tomáš Hanák.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.

Ilustrační foto: iStock.