e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovské vánoční stánky i program se stěhují

publikováno: 30.11.2021, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Jak zachovat vánoční program a přitom vyhovět vládním nařízením? Po Mostě, který přejmenoval vánoční trh na farmářský, našla řešení i chomutovská radnice. Program Chomutovských Vánoc se přestěhuje. Vánoční park by se měl naplno otevřít do soboty 4. prosince.

"Namísto vánočního tržiště na náměstí bude adventní tématikou naplněn Městský park. Zhruba desetkrát větší prostor parku nabídne více prostoru pro návštěvníky. Ti budou moct dodržet rozestupy a netvořit velké skupiny," informovala po čtvrtečním jednání radnice.

Už dnes začíná stěhování stánků s vánočním zbožím. "Dřevěné stánky z náměstí 1. máje budou částečně přesunuty do parčíku za radnicí, ostatní budou rozmístěny v Městském parku. Tam nebudou tvořit uzavřené tržiště, ale samostatná prodejní místa v různých částech parku," informovala mluvčí Marie Heřmanová. Na louce u pěšiny Boženy Němcové vyroste ledová plocha 20 x 10 m. K dispozici bude i půjčovna bruslí a otevřeno bude denně od 10,00 do 18,00 hodin. V Hudebním altánu proběhnou víkendové hudební a divadelní programy pro děti. V bývalém Aquariu bude Betlém s živými zvířátky a Ježíškova pošta. V Rozáriu budou vystaveny vánoční stromečky nazdobené dětmi z našich Mateřských školek a také bude možnost nazdobit další stromy.

"Už teď pracujeme na rozšířené světelné výzdobě parku, abychom do něho přenesli co nejvíce vánočním atmosféry. Ihned zahájíme převoz stánků a stavbu ledové plochy. Od soboty 4. 12. bychom chtěli vánoční park naplno spustit. Budeme usilovat o maximální dodržování všech opatření. Chtěli bychom vás požádat o vzájemný respekt," upřesnil magistrát.