e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klíny zahajují letní sezónu

publikováno: 28.4.2020, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V pátek 1. května odstartuje letní sezóna ve sportovním areálu Klíny v Krušných horách. Majitelé využívají toho, že venkovní sportoviště již dostala od vlády zelenou. Otevře se oblíbená bobová dráha, bikepark, lanový park a také venkovní občerstvení.

Od pátku 1. května od 11,00 hodin bude na Klínech návštěvníkům k dispozici lanovka s bobovou dráhou, bikepark, půjčovna kol a koloběžek, lanový park, lezecká stěna, dětské hřiště a minigolf. Restaurace zůstává uzavřena, ale venkovní občerstvení a Mammut bar s výdejem ze dvěří bude připraven na občerstvení.

Provoz areálu ale bude spojen s přísnějšími hygienickými požadavky. V areálu je nutné po celou dobu pobytu nosit roušky nebo jinou ochranu obličeje. Na stanovištích jednotlivých atrakcí bude k dispozici dezinfekce, kterou je nutné vždy použít. Také bude nutné dodržovat rozestupy 2 metry. Pořadatelé žádají zájemce o zapůjčení kol a koloběžek, aby si přinesli vlastní cyklistické rukavice s dlouhými prsty.

Pro letošní léto přichystal areál na Klínech řadu novinek. K dispozici jsou v půjčovně nová celoodpružená kola značky Merida, vhodná pro bikepark a enduro traily. Připraveny jsou nové enduro traily v okolí - dva k Mostecké přehradě a jeden až do Litvínova a zpátky, a také nové nástupiště pro bobovou dráhu. V areálu se připravuje stavba nejdelší zipline v ČR, tedy jízdy na laně vzduchem, která by se měla otevřít v září.

Foto: Sport areál Klíny.