e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jirkovská knihovna začala půjčovat na dálku. Kde všude vám ještě půjčí knihu?

publikováno: 28.1.2021, kategorie: Vzdělávání, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Od úterý 26. ledna se do půjčování knih bezkontatkně zapojila také knihovna v Jirkově. Stačí si objednat tituly a domluvit si čas vyzvednutí. Knihy již rozváží svým čtenářům knihovny v Kadani či Postoloprtech, půjčit si můžete po objednání knihy či CD i v Žatci či Teplicích.

V Jirkově si můžete tituly vybrat v online katalogu nebo výběr ponechat na knihovnici v příslušném oddělení a zároveň si domluvit čas vyzvednutí. Balíček knih se jmenovkou a zabalený ve fólii budete mít v dohodnutém čase připraven u vstupu do knihovny. Zároveň můžete vrátit stávající výpůjčky do krabic k tomu určených. Čísla, na která můžete volat, naleznete na webu knihovny.

V Kadani je možné knihy vybírat z on-line katalogu a poté kontaktovat knihovnu na telefonu 601 321 711 nebo e-mailu dospeli@knihovnakadan.cz. Rozvoz se koná zpravidla jednou týdně. Rozvoz až domů zajišťuje i knihovna v Postoloprtech, a to v pracovních dnech od 10,00 do 16,00 hodin. Volejte KZMP na číslo 415 783 188.

Žatecká knihovna vydává objednané knihy, CD a hry ve své hlavní budově na náměstí Svobody, a to každý všední den. Objednávat můžete telefonem i e-mailem, jakmile jsou knihy připravené, čtenářům se ozve. Vracet knihy je pak možné v biblioboxu u knihovny. Ke dveřím knihovny vám připraví knihy a dokumenty také v Regionální knihovně Teplice, která má otevřeny i pobočky Prosetice, Šanov a Řetenice. Kontakty k objednání a přesný postup jsou uvedeny na webu.

V omezeném režimu nabízí půjčování knih knihovna Klášterec nad Ohří, před návštěvou je třeba vždy předem kontaktovat knihovnu, dospělé oddělení 774 404 500 a dětské oddělení 774 404 499.