e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na trasách kolem Mostu můžete pěšky i na kole sbírat body

publikováno: 27.4.2021, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Stejně jako vloni se nemůže konat tradiční společné zahájení turistické sezóny v Mostě. Přesto můžete vyrazit na kole i pěšky připravenými trasami a zapojit se do soutěže. Čas na sbírání bodů máte do 16. května.

Město Most pro tuto příležitost spojilo své síly s neziskovou organizací Life is Skill a připravilo pro všechny nadšené cyklisty a turisty individuální trasy. Na všech trasách budou umístěny čipy, díky kterým se vám načtou body a vy se budete moci zapojit do soutěže. Stačí si pouze stáhnout aplikaci od Life is Skill, zaregistrovat se a vyrazit na vybranou trasu.

Na konci měsíční akce bude slosování všech zúčastněných o zajímavé ceny, a to ve dvou kategoriích - děti do 18 let a dospělí. Soutěžit se bude také o nejaktivnějšího účastníka. Dohromady bude odměněno 25 turistů. Možnost sbírat body končí v neděli 16. května.

Připraveno je několik tras pro pěší i cyklisty všech výkonností a věku. A jelikož se jedná o dlouhodobou akci, můžete klidně vyzkoušet všechny připravené trasy.

Krátká cyklojízda má 12 kilometrů, začíná u kostela Nanebevzetí Panny Marie a vede kolem vodní plochy jezera Most zpátky ke kostelu. Trasa je značena červenými směrovými šipkami. Delší trasa 26 km je okruhem kolem města Most. Vede přes Vtelno, Hipodrom, Ressl, Souš, Městskou knihovnu Most a přes Benedikt zpátky do Vtelna. Trasa je v nezastavěném území obce značena modrými směrovými šipkami.

Ti, co rádi šlapou po svých místo do pedálů, se mohou vydat zdolat mostecké vrcholy a vyvýšeniny. Jedna trasa zavede turisty na Hněvín, další na Široký vrch, Ressl, Šibeník a Špičák. Na každé trase jsou umístěny dva NFC čipy, které jsou na mapách značeny černým puntíkem.

Trasy si samozřejmě můžete projít kdykoliv sami, pokud chcete soutěžit je nutné si stáhnout do mobilních zařízení aplikaci Life is Skill. Mapy jednotlivých tras najdete zde.