e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovská knihovna: čtyři výstavy

publikováno: 27.1.2023, kategorie: Výstavy, autor:  Ludmila Kameníková/redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Místo dvou původně avizovaných výstav nabídne Chomutovská knihovna v lednu a únoru výstavy čtyři. V galeriích Špejchar a Lurago představí svá díla několik umělkyň, s osudy zvířat na okupované Ukrajině seznamuje výstava Why? a děti mohou vyrazit na expozici z lega.

V úterý 31. ledna zahájí galerie Špejchar vernisáží od 17,00 hodin výstavu Nebe je modré, tráva je zelená a co je mezi tím? Expozice, která bude ve Špejcharu k vidění do 11. března, je společnou výstavou čtyř představitelek současné umělecké tvorby - Alice Nikitinové, Hany Grodlové Sommerové, Karolíny Šulcové a Petry Švecové, jejichž malby spojuje forma zobrazování skutečnosti na pomezí mezi abstrakcí a realitou. 

V galerii Lurago je od čtvrtka otevřena výstava Barvy. Svá díla na ní představuje výtvarnice Andrea Faifrová, která se věnuje především klasické malbě a Jarmila Šťastná, pro jejíž pastelkami provedené kresby jsou typické ornamentální motivy. Výstava potrvá do 16. února.

V předsálí oddělení beletrie pak můžete vidět výstavu Why? Expozice, jejímž autorem je Igor Pavlyuk, přibližuje příběhy zvířat na území Ruskem okupované Ukrajiny.  Výstavu můžete v Chomutovské knihovně navštívit do 2. února.

Stálou expozici Chomutovské knihovny, Svět z kostiček, jež zahrnuje 120 exponátů z kostek lega, naleznete v předsálí naučného oddělení.

Foto: Z výstavy Why?