e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Město Most ruší adventní trhy, budou farmářské!

publikováno: 26.11.2021, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecký magistrát, který nesouhlasí s uzavřením adventních a vánočních trhů, se rozhodl pro radikální krok. Pod hlavičkou Severočeských farmářských trhů pořádá od pátku až do 6. ledna na náměstí Zimní farmářské trhy. Doprovodí je i kulturní program.

"V Mostě si trhovci teprve včera vyzvedli klíče od stánků, které se měly v nadcházejících čtyřech týdnech stát jejich denní provozovnou. Navezli nakoupené zboží za nemalé finanční prostředky a ani na chvíli si nepřipouštěli, že by „vrchnost z Prahy“ mohla vydat rozhodnutí, kterým se pokusí ukrást lidem už druhý rok nejkrásnější svátky v roce," reagovala v pátek radnice s tím, že bude hledat řešení, jak trhy zachovat. "Takto hloupé rozhodnutí omezující pohyb osob na čerstvém vzduchu, kdy o pár metrů vedle se v obchodním domě tísní několik set osob v uzavřeném prostoru, je pro nás nepřijatelné. Každý, kdo má svých pět pohromadě přece vyhodnotí, kde je větší riziko možnosti nákazy,“ řekl primátor města Mostu Jan Paparega.

Už v pátek odpoledne bylo na stole řešení. Město Most uspořádá na náměstí Zimní farmářské trhy. Otevřeno bude denně od pátku 26. listopadu až do 6. ledna vždy od 10,00 do 18,00 hodin. Součástí trhů bude také kulturní program, který najdete v Kalendáři akcí.