e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušnohorské Vánoce v Litvínově letos doplní vánoční trh s programem - ZRUŠENO

publikováno: 26.11.2021, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Město Litvínov si nechává slavnostní rozsvícení stromu až na pondělí 29. listopadu. Pomohou při tom opět obří loutky Mikuláše a čerti na koních. Novinkou letošních Krušnohorských Vánoc bude vánoční trh na náměstí, který potrvá až do 23. prosince.

Adventní program ale začne už v neděli 28. listopadu, kdy bude v zámku otevřen fler jarmark, a to od 10,00 do 17,00 hodin. Prohlídnout si tam můžete také výstavu tradičně i netradičně ozdobených vánočních stromků.

Vánoční trhy na náměstí Míru se otevřou v pondělí 29. listopadu a zůstanou otevřené každý den až do 23. listopadu, vždy do šesti večer. Program rozsvícení pak začíná v pondělí v 17,00 hodin. Na následující dny je na náměstí připraven další program, hned v úterý například dorazí Andělé, návštěvníci uvidí vystoupení dětí ze škol a školek z Litvínova i okolí a další koncerty či pohádky. Mikulášská neděle 5. prosince bude patřit Mikulášské show s čertovskou diskotékou a zakončí ji ohnivá show.

Kvůli výluce tramvají letos nebude jezdit tradiční Mikulášská tramvaj, ale retroautobus, a to v pondělí 6. prosince. Další adventní neděli 12. prosince se můžete těšit na staročeská řemesla a vánoční zvyky, podobný  program pak ještě dorazí těsně před Vánocemi, 20. a 21. prosince. Na středu 22. prosince město pro rodiny s dětmi chystá výpravy Putování za Ježíškem, průvodky na trasu budou k dispozici v infocentru v zámku od 13. prosince. Den před Štědrým dnem pak dorazí na náměstí Betlémské světlo.

Podrobný program každého dne najdete v Kalendáři akcí.

Foto: Archív města Litvínov.